Nagyvilág

2010.07.30. 09:31

Lakat a "drogváros" amerikai konzulátusán - nem tudni mikor nyit ki újra

<p>Mexikóban "biztonsági felülvizsgálat" miatt bezárta Amerika Ciudad Juarez-i konzulátusát pénteken.</p>

A mexikóvárosi nagykövetség csak annyit közölt, hogy a felülvizsgálatot követően nyitják ki ismét a képviseletet, de időpontot nem közölt. A BBC információi szerint "komoly fenyegetés miatt" került lakat a külképviseletre. Az AFP amerikai forrásokat idézve pedig azt írja: az illetékesek arra kérik az Egyesült Államok állampolgárait, hogy amíg nem nyit újra a konzulátus, kerüljék el az épület környékét.

A külképviseletet márciusban egyszer már bezárták pár napra, miután az egyik alkalmazottat, férjét, és egy másik alkalmazott férjét fegyveresek meggyilkolták. A feltételezések szerint az elkövetők is a drogbandákhoz kapcsolhatóak. Áprilisban a Nuevo Laredo-i amerikai konzulátusra dobtak bombát ismeretlenek. Senki sem sebesült meg, a detonáció csak kárt okozott az épületben.

Ciudad Juarez a mexikói-amerikai határon fekszik. A texasi oldalon található El Paso. A mexikói városban az utóbbi években rendkívüli mértéket öltött az erőszak, elsősorban a rivalizáló drogbandák miatt. Csak Ciudas Juarezeben 2900 embert öltek meg tavaly
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!