Nagyvilág

2010.07.13. 20:05

Fotó! Újabb rejtélyes gabonakör

<p>A meglepően bonyolult mintájú 3D hatású gabonakőr szinte egyik pillanatról a másikra tűnt fel.</p>

Nagy-Britannia UFO-fővárosa, Wiltshire (Warminster megye) újabb misztikummal került be a hírekbe. A gabonakör csöppet sem klasszikus körformájú, de a lényeg ugyanaz: a mezőgazdasági táblába egyik napról a másikra egy bonyolult mintájú rajzolat került. Máris megkezdődött a találgatás arról, hogy vajon ez egy másik világból érkezett üzenet, vagy pedig egy újabb csínytevés. Annak ellenére is sokan hisznek az előbbiben, hogy mintegy évtizede Doug Bower és Dave Chorley elismerte, hogy legalább 200 környékbeli gabonakör létrejötte az ő kezük munkája volt.

Elmondták, hogy karókkal és kötelekkel dolgoztak, s ezek segítségével meglepően szabályok alakzatokat rajzoltak a mezőgazdasági táblákba.

A gabonakörök rejtélye egyébként egy búzatáblából indult el 1980-ban Westburyban, ami csak három mérföldre északra fekszik Warminstertől. Azt itt talált gabonakörrel kezdődtek meg a hivatalos vizsgálatok, s ezzel egyidőben rengeteg új gabonakör jelent meg. Sokan hittek abban, hogy ezek földönkívüliek nyomai, főként mert egy ufó közelítette meg Warminstert 20 évvel korábban.

A gabonakörökhöz kapcsolódó elméletekkel Dunát lehetne rekeszteni. De egyet a metafizikusok sem vetnek el: a történelem előtti időkből származó Stonehenge és Avberuy lehet az oka, hogy Westbury-Warminster környékén annyi furcsaság történik. Mások még ezt is továbbmagyarázzák: az úgynevezett ley-vonalak (ami a Stonehenge-et is érint) misztikus energiája az oka, hogy itt sok nem földi dolgok jelenik meg.

Nézze meg a fotót >>>

Bárhogyan is keletkeznek ezek a körök mégiscsak fejtörést okoznak a tudósvilágnak. Egy részükről kiderült, hogy emberi kéz művei, más részükről pedig nem... A végső válaszok még váratnak magukra. Mint ahogy valószínűleg az sem fog kiderülni egyhamar, hogy a napokban rejtélyesen felbukkant újabb gabonakőr kinek vagy minek a műve volt. A környékbeliek egy csoportja pedig addig is misztikus helynek tekintve jár oda valamilyen csodára várva...
- MON -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!