Nagyvilág

2010.07.15. 14:45

FOCI VB: 1 ezer bűncselekmény a sportesemény idején

<p>Csaknem ezer bűncselekmény történt a stadionokban és azokon kívül és több mint 1700 a szurkolói parkokban, valamint azok mellett a foci világbajnokság idején - közölte csütörtökön a dél-afrikai rendészeti miniszter.</p>

Nathi Mthethwa bejelentése szerint a bűncselekmények nagy része lopás és rablás volt.

A miniszter közlése szerint 290 bűncselekményt követtek el a stadionokban, a meccsek idején, - legalábbis ennyiről kaptak bejelentést a rendőrök. További nagyjából 700 bűneset pedig a sportlétesítmények másfél kilométeres körzetén belül történt. Ezeken kívül 1779 bűncselekményt követtek el a szurkolói parkokban és azok mellett, ahol az egy hónapos sportesemény idején egy millió 200 ezer ember fordult meg.

Dél-Afrikában a legnagyobb a bűnözési ráta a világon, naponta átlagban 50 gyilkosság történik. A világbajnokság megrendezésének odaítélésekor már bírálatok érték emiatt a FIFA-t. Az ország válaszul 44 ezer rendőrt mozgósított a biztonság érdekében, és különleges bíróságokat is felállítottak a vébé idejére.

A miniszter bejelentése szerint a csütörtökön közzétett adatok azt mutatják, hogy a biztonsági erők, illetve a rendőrök "nagyjából jól végezték a munkájukat." Nathi Mthethwa végül közölte: 447 embert vettek őrizetbe, közülük 266 dél-afrikai 181 pedig külföldi állampolgár volt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!