Nagyvilág

2010.06.02. 14:58

Épületomlás Banglades fővárosában - legalább húsz halott

<p>Legalább húsz ember meghalt, és 25-en megsérültek Banglades fővárosában, amikor összeomlott egy négyemeletes épület, maga alá temetve több szomszédos viskót,</p>

A házomlás kedden este történt, amikor a lakók aludtak. A hatóságok közlése szerint az építési szabályok áthágása vezetett a tragédiához.


A négyemeletes épület egy csatorna partján állt, Dakka egyik ipari negyedében. Az oszlopokra emelt ház kedden este omlott össze, és maga alá temetett három szomszédos viskót, és az azokban alvó családokat. A mentőalakulatok eddig húsz holttestet találtak a romok között, és legalább négy eltűntről tudnak - közölte a helyi tűzoltóság vezetője az AFP francia hírügynökséggel.

Egy önkormányzati tisztségviselő közlése szerint húsz embert húztak ki élve a romok alól szerda délelőttig. A dakkai tűzoltóparancsnok azonban arra figyelmeztetett, hogy még lehetnek holttestek a törmelékek között. A tűzoltókat a bangladesi hadsereg mérnökei segítik a mentésben, amelyet áram alatt álló, leszakadt elektromos vezetékek, valamint szivárgó gázcsövek veszélyeztettek.

A sérültek és halottak többsége a bádogtetős viskók lakói közül került ki, miközben az összeomlott ház lakóinak többsége sértetlenül megúszta az esetet. A csatornában zuhant nagy törmelékek kiemelése még napokig is eltarthat.

A hatóságok közlése szerint az építési szabályok be nem tartása okozta a tragédiát. Az összeomlott ház tulajdonosa, egy volt kormánytisztviselő ugyanis az előírásokat figyelmen kívül hagyva újabb emeleteket építetett a már meglévő építményre. Ezzel az épület instabillá vált.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!