Nagyvilág

2010.06.02. 18:03

Két év alatt több mint ötezer rendőrségi fegyver tűnt el

<p>A dél-afrikai rendőrségtől több mint 5 300 lőfegyver tűnt el két év alatt - közölte szerdán a rendőrségért felelős dél-afrikai miniszter, egy ellenzéki pártnak adott írásos válaszában</p>

Az ellopott, vagy elhagyott fegyverek alig tizedét sikerült később megtalálni. A labdarúgó világbajnokságra készülő Dél-Afrikában átlagosan ötven gyilkosság történik naponta.


2008 márciusa, és 2010 márciusa között 5 362 darab lőfegyver eltűnését jelezte a dél-afrikai rendőrség - közölte Nathi Mthethwa. A dél-afrikai rendőrminiszter közlése szerint mindössze 565 eltűnt fegyvert találtak meg később. A legtöbb fegyvert Kelet-Fokföld tartomány rendőrsége hagyta el, ahol két év alatt 1 708 esetet jegyeztek fel. Ez azt jelenti, hogy ott minden tizedik rendőr elhagyta fegyverét.

A fegyverek elhagyása miatt 56 rendőr ellen indult fegyelmi eljárás, és közülük 33-at találtak bűnösnek. A rendőrminiszter közölte, hogy új szabályokkal fogják biztosítani, hogy a fegyverüket elhagyó rendőröket felelősségre vonják hanyagságukért. "Nem fogjuk ezt elnézni" - jelentette ki a miniszter.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!