Nagyvilág

2010.06.11. 12:23

FOCI-VB - Karambolban meghalt Mandela egyik, 13 éves dédnokája

<p>Dél-Afrikában pénteken közúti balesetben meghalt az ország korábbi elnöke, Nelson Mandela egyik dédnokája.</p>

FOCI-VB: Részeg volt a Mandela dédunokájának halálát okozó sofőr
fuggetlen | 2010.06.11 10:39

Ittas volt az a férfi, aki a Nelson Mandela dédunokáját szállító autót vezette - jelentették be pénteken a dél-afrikai hatóságok.

FOCI-VB - Bizonytalan Mandela részvétele a megnyitón dédunokájának halála miatt
fuggetlen | 2010.06.11 09:44

Egyik, 13 éves dédunokájának halálos közúti balesete után Nelson Mandela hivatala bejelentette: egyelőre bizonytalan, hogy a volt dél-afrikai elnök részt vesz-e a pénteken kezdődő futball-világbajnokság ünnepélyes megnyitóján.


A 13 éves lány, Zenani Mandela hajnalban szenvedett halálos karambolt, amikor hazatérőben volt egy johannesburgi koncertről, amelyet a futball-világbajnokság kezdete alkalmából szerveztek. Hírügynökségi jelentések szerint megsérült Nelson Mandela volt felesége is, akit kórházba szállítottak. A balesetben részt vevő autó sofőrjét letartóztatták, vizsgálat indult ellene.

"Zenani Mandela egy autóban utazott hazafelé az Orlando sportstadionjában rendezett koncertről, amelyet a világbajnokság alkalmából rendeztek. A balesetben csak egy autó volt érintett, és a szerencsétlenségben más nem sérült meg." - jelentette be közleményben a Mandela Alapítvány. A szervezet hozzátette: "Zenani két napja, június 9-én ünnepelte 13.születésnapját".

Ezzel szemben a dél-afrikai rendőrség szerint az autóban utazott Nelson Mandela volt felesége, Winnie Madikizela-Mandela is, akit a Sapa hírügynökség szerint kórházba szállítottak a karambol után. A hatóságok szerint a baleset Johannesburg belvárosának közelében történt. A tragédiában meghalt tizenéves lány Zindzi Mandela legidősebb gyereke volt. A szabadságharcos Nelson Mandelának, Dél-Afrika első volt fekete elnökének egyébként összesen 9 ükunokája született.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!