Nagyvilág

2010.06.03. 07:40

Fehér házi koncerten tüntették ki Paul McCartney-t

<p>Negyvenhat évvel azután, hogy a Beatles meghódította a tengerentúlt, kedden a washingtoni Fehér Házban egy sztárokkal teletűzdelt koncerten kapta meg karrierje elismeréseként a Gershwin Díjat Paul McCartney Barack Obama amerikai elnöktől.</p>

A koncerten nemcsak McCartney énekelte el a Lennon/McCartney klasszikusokat, hanem a Fehér Ház keleti szárnyában fellépett még többek közt Elvis Costello, a Jonas Brothers és Faith Hill is. Az énekes-zeneszerző karrierjét pedig méltatta a komikus, Jerry Seinfeld is.

A Gerswin Díjat immár harmadszor adományozta a Kongresszusi Könyvtár egy zenésznek. Két éve Paul Simon, tavaly pedig Stevie Wonder vehette át az elismerést.

A liverpooli születésű, 67 éves rockzenész olyan Beatles-klasszikusokat játszott el a Fehér Házban, mint az "Eleanor Rigby", a "Let It Be" vagy a "Hey Jude". McCartney még Stevie Wonder-rel is elénekelte az "Ebony and Ivory"-t is.

Az egykori "gombafejű" a first lady-nek szánta a Michelle című balladát. Ráadásul McCartney a koncerten ugyanazon a basszusgitáron játszott, amelyen 1964-ben az Ed Sullivan Show-ban: ekkortól lehet számítani a Beatles amerikai karrierjét.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!