Nagyvilág

2010.04.18. 17:46

VULKÁNI HAMU: Mégis megnyitották ideiglenesen a frankfurti repülõteret

<p>Megváltoztatta korábbi döntését, és mégis engedélyt adott a német polgári repülésügyi hatóság vasárnap arra, hogy ideiglenesen megnyissák Európa egyik legfontosabb és legforgalmasabb repülőterét, a frankfurtit.</p>

A bejelentés szerint az újranyitási engedély vasárnap este nyolc óráig szól. A frankfurti repülõtér további mûködésérõl a nap folyamán döntenek.

Ugyancsak engedélyt kapott az ideiglenes megnyitásra a közepes méretû Frankfurt-Hahn nevû repülõtér, miután korábban szintén engedélyezték a Berlin Tegel és Schönefeld, az erfurti, a lipcsei, a hannoveri valamint hamburgi légikikötõ megnyitását. A repülésügyi hatóság közlése szerint az ideiglenes engedélyeket a londoni székhelyû vulkánfigyelõ központ idõjárás-elõrejelzése alapján adták ki.

Közben részleges megnyitotta légterét Bulgária is. Vasárnap a dél és délkelet felé tartó repüléseket engedélyezte a szófiai közlekedési minisztérium, a teljes légtérzárat egyébként vasárnap reggel teljes rendeltek el. A bejelentés szerint ideiglenesen megnyílt a szófiai és a plovdivi repülõtér is. Engedélyezték a repülést néhány célállomás, például Athén és Thesszaloniki valamint a ciprusi Larnaca irányában. Az engedély nyolcezer méteres magasság fölötti repülésekre érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!