Nagyvilág

2010.04.22. 18:21

Már halottja is van a bangkoki robbanásoknak- gránátokat lõttek a tömegbe

<p>A legfrissebb hírek szerint egy halottja van a csütörtöki bangkoki robbanásoknak, amelyekben több mint 50-en sérültek meg.</p>

Az AFP francia hírügynökség tudósítója azt jelentette a Thaiföldi fõvárosból, hogy a hadsereg szóvivõje szerint öt gránátot lõttek ki ismeretlenek a tömegbe Bangkok üzleti negyedében.

A halálos áldozat egy thai asszony, a sérültek között egy külföldi is van, de továbbra sem tudni, hogy milyen nemzetiségû. Azt sem tudni egyelõre, hogy melyik tömegbe lõtték a gránátokat. Bangkokban ugyanis csütörtökön kormánypárti tüntetõk százai álltak szemben a vörös ingeseknek nevezett kormányellenes demonstrálókkal, akik hat hete követelik a jelenlegi kormány távozását, és új választások kiírását.

A robbanások helyszínét a rendõrség lezárta, miközben készültségbe helyezték a katonákat. A thaiföldi hadsereg szóvivõje korábban azt közölte, hogy nem akarnak további vérontást, ugyanakkor figyelmeztette a vörös ingeseket, hogy "lejárt az idejük, és távozniuk kell".

A hadsereg a hét elején már jelezte, hogy véget akar vetni a vörös ingesek akciójának, amely hetek óta megbénítja Bangkok üzleti negyedét. Április elején már volt egy kudarcba fulladt próbálkozása rendfenntartó erõknek, hogy szétzavarják a megmozdulást. A véres összecsapásokban 25-en haltak meg. A kormányellenes tüntetõk korábban üzenetet küldtek az ENSZ-nek, hogy a világszervezet küldjön békefenntartókat Bangkokba.

A thaiföldi válság már átterjedt vidékre is, pontosabban az ország északnyugati térségébe, ahol a kormányellenes tüntetõk barikádokat emeltek egy katonai vonat elé, és visszavonulásra kényszerítettek több, katonákkal zsúfolt buszt.-
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!