Nagyvilág

2010.04.05. 19:51

Földrengés Mexikóban: két halott, több mint kétszáz sérült

<p>Két halottja valamint több mint kétszáz sérültje van a Mexikó és az Egyesült Államok határvidékét megrázó földrengésnek - közölték hétfőn mexikói tisztségviselők. A Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földmozgás epicentruma a Kaliforniai-félszigeten található Mexicali városától hatvan kilométerre volt.</p>

Bár a helyi idõ szerint vasárnap délután történt földrengés egész Kaliforniában és Las Vegas városában is érezni lehetett, áldozatokról csak Mexikóból érkezett jelentés. A rengés leginkább az amerikai határnál lévõ Mexicali városában pusztított, ott két ember halt meg. Egyikükre egy fal omlott, a másik ember otthona romjai alatt vesztette életét - közölte Baja California mexikói állam kormányzója. A sérültek száma legalább 233.

Jose Osuna kormányzó szükségállapotot hirdetett az állam fõvárosában, Mexicaliban, ahol sokan a szabad ég alatt töltötték az éjszakát, mert utórengésektõl tartottak. A városban több épület összeomlott, az utakon nagy repedések jelentek meg, vízvezetékek törtek el, és a kidõlt villanyoszlopok miatt sok helyen nincsen áram. Sok ház, iroda és kórház károsodott, de még nem tudni, pontosan mennyire.

Egy, az epicentrumtól harminc kilométernyire található vulkán környékén pedig több ház is a talajba süllyedt, miután a rengés miatt vizenyõssé vált körülöttük a talaj - közölte egy mexikói tûzoltó.

A földrengés tíz kilométeres mélységben történt. Epicentruma nagyjából hatvan kilométernyire délnyugatra volt Mexicali városától. Az elsõ hírekben még az szerepelt, hogy a várostól 18 kilométernyire volt az epicentrum. A földrengést egyébként több mint négyszáz kilométernyire is érezni lehetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!