Nagyvilág

2010.03.07. 10:38

Skót szoknyás sí-világrekord

<p>A skóciai CairnGorm hegységben szombaton megdöntötték a legtöbb skót szoknyás síelő világrekordját - számoltak be a különös sportteljesítményrõl vasárnap helyi illetékesek.</p>

A skót média szerint több mint 200 skót szoknyát viselő síelő és snowboardos ment le egyszerre pályán a hegyről Aviemore közelében. A rekorddöntés jótékonysági célt is szolgált: a belépőkből befolyt összeget egy alapítvány kapja és iskolások síoktatására is jut belőle.

A hivatalos adatok szerint 235 középhaladó és profi síelő siklott le egyszerre: az esemény a szervezők szerint egy "fantasztikus élmény" volt, annak ellenére, hogy kissé befelhősödött. A célnál egyébként skót dudások és egy dobos fogadta a befutókat.

Skót idegenforgalmi szakértők szerint egyébként 2001 óta az idei a legjobb síszezon Skóciában: a meteorológiai előrejelzések szerint még több hullhat a következő hetekben, így az idény eltarthat akár májusig is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!