Nagyvilág

2010.03.10. 21:09

Gyermekvédők kértek bocsánatot a 25 éven át erõszakolt brit lányoktól

<p>Brit gyermekvédelmi szervezeteket szerdán bocsánatot kértek két nőtől, amiért nem figyeltek fel arra, hogy apjuk 25 éven át erőszakoskodott velük.</p>

A két nõ 18-szor lett terhes, és hét gyereket szült a most 56 éves apától, aki életfogytig tartó börtönbüntetését tölti sorozatos nemi erõszak miatt.

Az ügyben indított, és szerdán nyilvánosságra hozott felülvizsgálat szerint 28 szervezet száz munkatársa foglalkozott a családdal 35 éven át, és egyikük sem figyelt fel arra, hogy mi zajlilk a családban. A sheffieldi gyermekvédõ szolgálat vezetõje, Sue Fiennes bocsánatot kért a családtól, és kijelentette: "egyértelmû, hogy cserben hagytuk õket".

Fiennes közölte, hogy az ügyben készített jelentés "nem lesz kellemes olvasmány az érintett szervezeteknek", amelyek "azonban sokat tanulhatnak az esetbõl". A nõ szerint mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ne fordulhasson elõ hasonló eset.

A most 56 éves apa 1981-ben kezdett el erõszakoskodni két lányával, akik akkor nyolc és tíz évesek voltak. Ha ellenkezni próbáltak, az apa brutálisan megverte õket. A vizsgálat kiderítette, hogy a család 67 alkalommal költözött új lakásba, 35 éven át, hogy az apa így kerülje el a lebukást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!