Nagyvilág

2010.02.02. 06:55

HAITI FÖLDRENGÉS: Ezúttal Haitért szól a "We are the World"

<p>Hétfõn egy hollywoodi stúdióban megkezdõdött annak a dalnak a felvétele, amellyel sztárok próbálnak meg újabb adományokat gyûjteni a haiti földrengés túlélõinek.</p>

A száz résztvevõ énekes a 25 évvel ezelõtti nagy sikerû dal, az Afrika megsegítésére írt "We are the World" felújított változatát adja majd elõ.
A jótékonysági akciót Lionel Richie szervezi, aki annak idején Michael Jacksonnal együtt írta "We are the World"-öt. A producer ezúttal - akárcsak 25 évvel ezelõtt is - Quincy Jones. A felvételeket ugyanabban a stúdióban rögzítik. Csak a fellépõk lesznek mások. Bár a résztvevõk listája szigorúan titkos, annyi bizonyos, hogy a 100 énekes közé nem hívták meg az eredeti dalban szereplõket. A CNN hírtelevízió egyébként úgy tudja, hogy az énekesek között lesz: Fergie, Usher és Carrie Underwood is. Azt egyelõre nem tudni, hogy a dal mikor jelenik meg.

Január közepén a brit zenei producer Simon Cowell is bejelentette, hogy kislemezt készít világsztárokkal Haitiért. Az X-Faktor és más tehetségkutató mûsorok kitalálója az R.E.M Everybody Hurts címû dalának új változatát rögzíti majd és olyan neveket próbál megnyerni magának, mint Beyoncé, Lady Gaga, Leona Lewis, Robbie Williams vagy a tavalyi év felfedezettje, az aranytorkú aggszûz Susan Boyle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!