Nagyvilág

2008.12.16. 15:42

Eltiltották a videójátéktól, ezért megölte az anyját, meglőtte az apját

<p>Daniel Petric annyira berágott azon, hogy eltiltották a hírhedten erőszakos Halo 3 játéktól, hogy végezni akart a szüleivel.</p>

Azután meg megpróbálta úgy beállítani az eseményeket, mintha az apja ölte volna meg az anyját, öngyilkossági kísérlet előtt. 

Mint az a most zajló bírósági tárgyaláson elhangzott, az Ohioban élő, ma már 17 éves fiú kiszökött otthonról, hogy megvegye a játékot, de lebukott, amikor hazatért. A szülők elvették tőle a dobozt és az apja bezárta a szülői hálóban levő páncészekrénybe. A lelkészként dolgozó apa itt őrizte 9 milliméteres pisztolyát is.  Daniel azonban kiszedte a játékot és a pisztolyt is a páncélszekrényből.  Aztán - az apa tanúvallomása szerint - odament a szüleihez és azt mondta "csukjátok be a szemeteket, van egy meglepetésem a számotokra". Az apa szerint valami kellemes meglepetésre számítottak, de a következő pillanatban a fiú fejbelőtte. Szerencséje volt, a sérülése nem volt halálos. Mire magához tért, Daniel fejbelőtte 43 éves anyját is, aki azonnal meghalt.  A fiú ekkor átadta a gyilkos pisztolyt az apának, hogy nála legyen, amikor jön a rendőrség.  A házaspár lánya és férje ekkor érkezett meg vendégségbe, az apa hallotta, amint Daniel azt mondja nekik, hogy "nem jöhettek be, apa és anya nagyon összeveszett". Az apa azóta megbocsátott a fiának, aki bocsánatot kért tőle, amikor meglátogatta a börtönben. A fiú ügyvédei arra hivatkoztak védőbeszédükben, hogy Daniel nagy stresszben élt, mert egy hódeszkás baleset miatt egy ideje állandóan otthon kellett ülnie és nem tehetett mást, csak tévézett és videójátékokat játszott.

Forrás 123.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!