Multimédia

2008.11.03. 09:55

Őriz és véd a multimédiás szemetes

<p>Bombabiztos szeméttárolót fejlesztettek ki köztéri használatra Londonban, tudta meg a Times című brit konzervatív lap pénteki internetes kiadása.</p>

Az új fémkukákat úgynevezett "intelligens robbanásgátló technológiával" tervezték, vagyis azok robbanószerek elhelyezése és aktiválása esetén sem engedik ki a keletkező hőt, lángot, valamint fém- és repeszdarabokat, így garantálják a járókelők biztonságát.

A szemeteseken emellett elhelyeznek majd információs tablókat is, amelyek LCD képernyőkön a közlekedési hírekről tájékoztatnak.

London központjában korábbi robbantásos merényletek miatt igen megritkultak a szeméttárolók. Emiatt pedig több helyen is szemétkupacok borítják a járdákat. A brit főváros kormányzati negyede, a Whitehall, valamint a nagykövetségek környéke szigorúan kukamentes övezet.

A londoni City-ben, ahol az IRA egy bombája 1993-ban egy ember halálát és több mint 40 sebesülését okozta, jövőre több száz bombabiztos szemetest helyeznek majd el. Nagy-Britanniában évente 30 millió tonna szemetet gyűjtenek össze, 600 millió fontos költséggel.

  • Visszahívnak 100 ezer Sony laptop akkumulátort
    A döntést azután hozták, hogy 40 esetben fordult elő, hogy Sony akkumulátorok veszélyesen túlmelegedtek, nem egy esetben személyi sérüléseket is okoztak.

  • Kényes adatok a használt mobilokon
    Egy kutatás szerint legalább minden ötödik használtan vásárolt mobiltelefonon maradnak érzékeny adatok.

  • Megújul a Messenger Live
    Inkább látványos, mint hasznos újításokkal jelentkezik a Windows Live programcsomag részeként megjelenő új Messenger.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!