Multimédia

2008.11.10. 15:52

A CNN átverte a nézőket a hologramos kapcsolással?

<p>Több szakértő is kételkedésének adott hangot a hologramos kapcsolást illetően - szerintük ugyanis még nem adottak a technikai feltételek.</p>

Szűk egy hete óriási szenzációként került beharangozásra az első hologramos kapcsolás a CNN választási műsorában. (A cikket és a videót itt tekintheti meg.) A felvétel bejárta az egész világot, pár nappal később viszont megjelentek az első kétlekedő hangok is annak hitelességével kapcsolatban.

A hologramos közvetítésről nyilatkozó Hans Kreuzer fizika professzor szerint valóban látványos megoldással rukkoltak elő a CNN-nél, ám azt a legnagyobb jóindulattal sem nevezné hologramos kapcsolásnak.

 

Szerinte a csatorna műsorvezetője nem egy harmadik dimenziós képhez beszélt, a helyszínen lévők nem láthatták a Chicago-ból bejelentkező Jessica Yellin-t, csak a TV-nézők láthatták úgy, mintha egy hologramkép lenne a stúdióban.

Kreuzer szerint az alkalmazott eljárás igen kifinomult megoldást sejtet, vagyis a hölgyet több oldalról vehették filmre, majd ezen képeket dolgozták össze számítógéppel.

Kapcsolódó:

  • A világ első holografikus kapcsolását láthatták a CNN nézői
    A felfokozott érdeklődést arra használta fel a csatorna, hogy egy olyan technológiát mutasson be, mely a nagyközönség számára csak a Csillagok háborújából ismerős.

  • Nyugdíjba megy a Windows 3.11
    Pontosan 15 évvel a megjelenést követően, azaz november hóval a Microsoft visszavonultatja a Windows 3.11-et.

  • Teljes mozifilmek a Youtube oldalain
    A Google nem elégedett a videómegosztó portál által generált bevételekkel, így jelenleg is tárgyal a hollywoodi stúdiókkal a teljes filmek átvételéről.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!