Multimédia

2008.10.03. 09:21

Konzolról az utcára: GTbyCitroen

<p>Játékból lépett a való világba a GTbyCitroen, amely különleges formájával és meghajtásával lenyűgözi az embert.</p>

A Citroen az első autógyártó, amely kilépett a virtuális térből és élőben is megmutatja az eddig csak a játékkonzol használók által vezethető autóját. A GTbyCitroen a Gran Turismo 5 konzoljáték életre keltett üzemanyagcellás elektromotorral hajtott sportautója, amely a legerősebb sportautókkal is szembeszáll, miközben káros anyag kibocsátása nulla marad.

A Citroen és a Polyphony, a GT5 játék fejlesztőcsapata által megalkotott versenyautó mind formájával, mind hajtásláncával a legkülönlegesebb autók közé tartozik.

A lapos, ék alakú, mindenhol szárnyakkal tűzdelt autó már ránézésre is érezteti a szemlélővel, hogy nem akármilyen autóval van dolga. A szárnyak élőben még inkább elkápráztatják az embert, ezt az autót a Párizsi autószalonon körbeálló és szűnni nem akaró tömeg jól érzékeltette.

A GTbyCitroen extrém megjelenésével, felfelé nyíló szárnyas-ajtóival és sportautósan egyszerű, ám csodálatos belsőjével minden sportkocsi és játékrajongó álma. Két versenyülésével, négypontos biztonsági öveivel és teljesen bőrrel burkolt utasterével csak fokozza az autóval kapcsolatos élményeket.

A tanulmány a belepakolt extrák, finom bőrök, réz és acélbetétek mellett számos technikai vívmányt is hordoz magában. Az információkat LED-del a szélvédőre vetítő navigációs rendszer csak a jéghegy csúcsa, mellette a különleges mérnöki munkának számító légterelők hadát szerelték fel az autóra, amelyek a légellenállást csökkentik és maximális stabilitást nyújtanak nagy sebességnél.

A közel öt méteres (4960 mm) sportkocsi 2080 mm széles és 1090 mm magas. Külső megjelenését az extrém légterelőkön és visszapillantó tükrökön kívül a 21 collos Diamond alumínium keréktárcsák dobják fel még jobban, ha netán a nézelődőt a forma nem ejtette volna rabul.
autoblog.hu

  • Hivatalos képeken az új Octavia
  • 425 km/óra utcai autóval
  • Cloud: a Microsoft új operációs rendszere?
  • Multimédia hírek
  • Autós hírek
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!