Multimédia

2008.10.26. 12:17

A kalózlemezek százezreit semmisítik meg Szerbiában

<p>A dél-bánáti Homolicon (Omoljica) megkezdődött annak a mintegy 280 ezer kalózlemeznek a megsemmisítése, amelyeket a feketepiacon koboztak el árusaiktól.</p>

Szlobodan Miloszavljevics kereskedelmi miniszter maga dobta be a gépbe a megsemmisítésre szánt első illegális adathordozókat. Kijelentette, hogy nem kétséges, a lemezekkel folytatott illegális kereskedelem virágzik, láthatja azt mindenki, aki végigsétál városaink utcáin. De ezzel az akcióval is bizonyítjuk az állam eltökéltségét, hogy felszámolja a feketepiacot és sikerre viszi a kalózkodással foglakozók elleni küzdelmet. Kiemelte, hogy Szerbia kész alkalmazni az európai mércéket a szellemi tulajdon védelmében.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy a lemezek megsemmisítése ökológiailag elfogadható módon történik, mert az anyagot újrahasznosítják, más termékeket állítanak elő belőlük.

Szerbiában a szerzői jog semmibevételéért, a kalózlemezek előállításáért és árusításáért öt évig terjedő börtönbüntetés róható ki. Emellett elkobozzák a lemezeket és azokat az eszközöket is, amelyekkel a hamisítványokat előállították. A kereskedelmi minisztérium szerint eddig három személyt ítéltek el, kettőt Pancsován. Jelenleg mintegy harminc per van folyamatban.

  • Új mobilszolgáltató a láthatáron?
  • Obama már a videojátékokkal is kampányol
  • Karcsúbb és olcsóbb az új MacBook
  • IT/Multimédia
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!