Miskolc hírei

2011.04.14. 18:21

Kunkli a Bestia kivégzésére készül - felkészülésének utolsó hetéhez érkezett a veterán harcos

<p>Május 1-jén, a budapesti Papp László Sportarénában a 170 kilogrammos amerikai K-1 világsztár, Bob Sapp ellen vívja utolsó mérkőzését a magyar thai-boksz legenda, Kunkli Tivadar. A 46 esztendős, mindössze 70 kilós borsodi vagány nem fél a Bestiától, a kivégzésére készül.</p>

Borsod kemény vidék, az emberek jó része genetikailag hordozza magában a küzdeni tudást. Kunkli Tivadar sem kivétel ez alól, a gyermekkorát Tokajban töltő, Miskolcon élő thai-boksz klasszist sportpályafutása során sok nehézségen átsegítette a borsodi mentalitás, a legkilátástalanabb pillanatokban sem adta fel. A Hell Energy harcosa élete legnehezebb csatájára készül, május 1-én a Papp László Sportarénában a 170 kilogrammos, csupa izom amerikai K-1 világsztár, Bob Sapp ellen lép szorítóba. A vállalkozás őrültségnek tűnik, mert milyen esélye lehet egy 70 kilogrammos fighternek, legyen bármilyen kemény, egy majd’ kétméteres gólem ellen?

Fejben dől el a mérkőzés

„Sokan mondták már, hogy öregségemre megőrültem, amiért szorítóba lépek egy ekkora ember ellen“ – érzékeltette mosolyogva az utca emberének véleményét Kunkli Tivadar. – „Hihetetlennek tartják, hogy nyerjek. De nem az ő fejükben kell, hogy eldőljön a mérkőzés, hanem az enyémben. Márpedig ott minden rendben van.“

A borsodi vagány mentalitásban a legjobb magyar küzdősportolók közé tartozik, tökéletesen rá tud hangolódni a rá váró ütközetre, függetleníti magát a külső körülményektől. A magabiztos szavak mögött rengeteg munka áll, ha mond valamit, azt illik komolyan venni. Nem idegen számára, hogy tőle 40-50 kilogrammal nehezebb riválisokkal ütközik. A legendás UtcaiHarcosok bajnokságán móresre tanította a szakma legkeményebb öklű nehézsúlyú menőit. Máig emlegetik a kor legjobb verekedőjének tartott Lechner Zsolt elleni derbijét, három percig záporoztak felé az ütések, rúgások, ám amikor ellenfele kifáradt, könyökkel „lebontotta”, s megnyerte a mérkőzést. 

"Nem lesz könnyű"

„Most is erre készülök, ez lesz a taktikám“ – mondta a szikár harcos. „A tréningeken is Sapp-hez hasonló szpárringpartnerrel készültem. Tudom, életem legbrutálisabb három-négy perce vár rám, Sapp jön majd, mint a fergeteg. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű, de meg fogom oldani. Nem szabad engednem, hogy eltaláljon, mert akkor gondban lehetek. Ki fogom védekezni, elfárasztom az amerikait, aztán én jövök!“

A thai-boksz harcosok felkészüléséről legendák keringenek, az egyik legkeményebb harci stílus képviselői nem csak testüket, de lelküket is megkeményítik, kikapcsolják agyukban a fájdalomért felelős receptorokat. Kunkli jó néhány húzós edzőtáborral a háta mögött, 46 esztendősen azért már nem ugrik bele a nagybőgőbe, okosan, tapasztalatait felhasználva készül a nagy csatára.

„Többször változott a Sapp elleni találkozó időpontja, így december óta edzésben vagyok, csak erre a küzdelemre készülök“ – engedett bepillantást a kulisszák mögé az eddig közel 400 mérkőzést maga mögött tudó sportoló. „Az elvem, hogy a tréningeken szenvedjek, ne a meccsen! Nem vagyok már mai gyerek, s ezt legjobban a kisebb sérülések utáni regenerálódásban érzem. Nem kímélnek a srácok, de míg korábban elég volt három-négy nap, hogy egy alkarsérülésen túltegyem magam, addig ez ma már két hét. De a munkát ugyanúgy elvégzem, küzdök, szenvedek minden nap, mint korábban. Csak a győzelem lebeg előttem, ezért mindenre képes vagyok. Hogy ne égjek ki, ne pörögjek túl, beiktattam egy-két pihenőnapot is a felkészülésbe, mert május elsején kell csúcsformában lennem. Megnyugtatok mindenkit, abban is leszek!“

Óriási a felhajtás a Kunkli Sapp „matek” előtt, bár Kunkli Tivadar számára nem ismeretlen a helyzet, de ekkora médiaérdeklődéssel még nem szembesült korábban.

„Inkább tíz menet a ringben, mint egy interjú“ – nevetett nagyot a bajnok. „Kicsit zavaró az állandó fotózás, interjúzás, tudom, kíváncsiak rám, így állok a média rendelkezésére, de küzdelem az én igazi terepem. A Papp László Sportarénában egy kirobbanó formában lévő, sikerre éhes Kunkli Tivadart látnak majd a nézők. Jó meccs lesz, Sapp nem fogja olcsón adni a bőrét. Hallottam, magyar vérre szomjazik, ki akar csontozni. Erre csak annyi válaszom: szó sem lesz csontozásról, én végzem ki a Bestiát!“


Kunkli Tivadar

Született: 1964. 06. 19.,Miskolc
Magasság/súly: 178 cm/70 kg
Eredményei: thaibox világbajnok 1993, Európa-bajnok 1990, 6x magyar bajnok
Mérlege: 390 mérkőzés / 389 győzelem / 1 vereség


 

Bob Sapp

Született: 1974. 07. 22., Colorado Springs
Magasság/súly: 194 cm/170 kg
Eredményei: K1 Grand Prix-győztes 2005
Mérlege: 38 mérkőzés / 21 győzelem / 16 vereség / 1 döntetlen


Magyar vérre szomjazik a Bestia

boon | 2011.03.21 15:03
Budapest, Miskolc - A budapesti Papp László Sportarénában május 1-jén megrendezésre kerülő K-1 Rules Budapest Tournament főmérkőzése igazi sportcsemegének ígérkezik: a 170 kilós, csupa izom amerikai Bob Sapp a magyar thai-box legendával, a 70 kilogrammos, 46 esztendős Kunkli Tivadarral méri össze erejét.

Május elsején csap össze Dávid és Góliát

boon | 2011.03.16 18:13
Budapest, Miskolc - Hivatalossá vált az évszázad összecsapásaként is emlegetett Kunkli Tivadar vs. Bob Sapp mérkőzés időpontja. A Hell Energy thai-boxoló büszkesége, Kunkli Tivadar 2011. május 1-jén, a Papp László Sportarénában csap össze a „Szörnyként” is becézett, több mint 170 kg-os óriással.

Budapesten fogadja Tivadar a Szörnyeteget

boon | 2011.03.11 14:52
Budapest, Miskolc - Korábban felmerült Miskolc, és Kecskemét is lehetséges helyszínként, azonban kiderült, hogy a 46 esztendős miskolci Kunkli Tivadar április 30-án a Papp László Sportarénában méri össze erejét Bob Sappel.

Az év meccse: Tivadar a Szörny ellen

boon.hu | 2011.01.18.
2011 márciusában ismét megmutatja a magyar thai-boksz legenda, hogy nem csak a húszéveseké a világ!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!