Miskolc hírei

2011.04.02. 19:41

FÜHÜ BUBORÉK - Hejőszalonta polgármestere

<p>"Itt van egy pár szimpatizáns, aki örül neki. Akinek szerintem a kezdeményezése is volt, hogy hozzuk ide a Jobbik demonstrációját. Ez három vagy négy helyi lakos, akik jegyzetten a Jobbik tagjai, szimpatizánsai. És még van hozzá vagy 10 ember, tehát maximum a 850 főből vagy 15 ember szimpatizál velük, főleg akkor ha kicsit italosabbak, akkor még jobban."</p>

Anderkó József, Hejőszalonta polgármestere, a "Demonstráció a cigányterror ellen" rendezvényről.

 


 

Hejőszalonta "a háta közepére sem" kívánja a demonstrációt

fuggetlen | 2011.04.02 18:46
Hejőszalonta - A háta közepére sem kívánja Hejőszalonta a szombat esti demonstrációt. A polgármester szerint az ott élők legalább 95 százaléka nem ért egyet a tüntetéssel. Anderkó József szerint egyébként a településen rend és fegyelem van. Mind mondta, szimpatizánsokkal ő alig találkozott. A Független Hírügynökség tudósítója szerint körülbelül 200 tüntető, és ugyanennyi ellentüntető van a helyszínen, és megjelentek a Nemzeti Őrsereg tagjai is. A demonstráció már elkezdődött.

Hejőszalonta - A helyiek inkább elhagyták otthonaikat

fuggetlen | 2011.04.02 18:34
Hejőszalonta - Jogvédők tanácsára a hejőszalontaiak közül sokan inkább elhagyták otthonaikat szombat délután, nem sokkal a Jobbik által szervezett fáklyás felvonulás kezdete előtt. A helyiek és a jogvédő szervezetek aktivistái a település egy félreeső utcájában gyülekeznek, ahol zenés-táncos rendezvényt kezdődött.

Hemzsegnek a rendőrök Hejőszalontán

fuggetlen | 2011.04.02 17:41
Hejőszalonta - Hemzsegnek a rendőrök Hejőszalontán, ahol este 6 órakor fáklyás demonstráció kezdődik "Demonstráció a cigányterror ellen címmel". A településen ellentüntetőkre is számítani kell, ám az egyenruhásokon kívül egyelőre senkit sem látni, még a falubelieket sem. A településen fokozott ellenőrzést rendeltek el, a rendőrök minden a településre tartó autót megállítanak.

Fokozott ellenőrzés Hejőszalontán

fuggetlen | 2011.04.02 13:51
Hejőszalonta - Fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök Hejőszalontán, ahol este 6 órakor jobbikos képviselők részvételével fáklyás felvonulást tartanak "Demonstráció a cigányterror ellen címmel". A helyszínre szimpatizánsokra és ellentüntetőkre is számítani kell, sőt, az első résztvevők már meg is érkeztek.

LMP-s képviselők is mennek Hejőszalontára

fuggetlen | 2011.04.02 10:16
Három LMP-s képviselő is Hejőszalontára utazik szombaton. A településen jobbikos politikusok részvételével fáklyás felvonulást tartanak délután, a megmozdulásra szóló felhívás szerint "Demonstráció a cigányterror ellen" címmel. Az LMP képviselői a helyi romákkal fejeznék ki szolidaritásukat.

Hejőszalonta: a Jobbik tüntet, az Amnesty védelmet kér a romáknak

fuggetlen | 2011.04.02 06:36
Demonstrációt, fáklyás felvonulást tartanak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton este, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán. A felvonulásra szóló felhívás címe: "Demonstráció a cigányterror ellen." Az Amnesty International ennek fényében arra kéri a rendőrséget, hogy akadályozza meg a rasszista erőszakot a településen.

Rendőri védelmet kér a hejőszalontai romáknak az Amnesty

fuggetlen | 2011.04.01 20:13
Az Amnesty International arra kéri a rendőrséget, hogy akadályozza meg a rasszista erőszakot Hejőszalontán, ahová demonstrációt hirdetett szombatra a Jobbik Magyarországért Mozgalom a "cigányterror" ellen. A jogvédő szervezet a tiszaújvárosi és az országos rendőrfőkapitánynak is írt levelet az ügyben pénteken.

Civil élőlánc védheti a hejőszalontai romákat a Jobbiktól

fuggetlen | 2011.04.01 17:54
Hejőszalonta - Élőláncot alkotva próbálják megóvni a hejőszalontai romákat a Facebook közösségi portálon szerveződő civilek a szombati Jobbikos demonstráción. A párt ismét "cigánybűnözésről" beszél, egy nemrég történt gyilkosságra hivatkozva szervez fáklyás felvonulást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Hejőszalonta: "Demonstráció a cigányterror ellen"

fuggetlen | 2011.03.30 22:00
Hejőszalonta, Miskolc - Demonstrációt, fáklyás felvonulást tartanak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton este, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán. A felvonulásra szóló felhívás címe: "Demonstráció a cigányterror ellen."

A Jobbik a "cigányterror" ellen - csendőrség lesz Hejőszalontán?

fuggetlen | 2011.03.29 14:27
Hejőszalonta, Miskolc - A Jobbik Hejőszalontára hívja "azokat az embereket, akiknek elegük van a cigányterrorból." - olvasható a parlamenti ellenzéki párt meghívójában. A Jobbik szerdán tart sajtótájékoztatót, melynek ez a témája, Miskolcon. Hejőszalontával kapcsolatos terveiket ott jelenti majd be Egyed Zsolt országgyűlési képviselő és Szegedi Márton, a párt miskolci országgyűlési képviselője - válaszolta a Független Hírügynökség kérdésére a Jobbik szóvivője.

Emberölés Hejőszalontán

eszak | 2011.03.23 09:10
Miskolc, Hejőszalonta - Otthonában, előzetes szóváltást követően megöltek egy 50 éves hejőszalontai asszonyt kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!