Miskolc hírei

2011.03.02. 12:25

Zöld Nyíl: "Voltak fennakadások, ahogy vártuk"

<p>Miskolc - Kedden elkezdődött a Zöld Nyíl villamosprojekt következő fázisa. Mik az első nap tapasztalatai? Min terveznek változtatni?</p>

Jobb vagy rosszabb volt, mint várták? – kérdeztük a villamosprojekt igazgatóságtól az első nap után. A problémát – ahogy vártuk és számítottunk is rá – a közúti forgalom és a dugók okozták a reggeli csúcsidőben, válaszolt Csontos Ágnes projektmenedzser. Mint mondta, múlt hét csütörtökön és pénteken,  osztogatták a tájékoztató anyagokat a járművelen, így az utasok többsége tisztában volt azzal, hogy mi vár rájuk.

– A fennakadások legfőbb oka a lámpák hangolása volt a Kiss Ernő utcán, aminek az előkészítése már a hétvégén megkezdődött – részletezte a projektmenedzser. Hangsúlyozta, mivel több csomópont átprogramozásáról és összehangolásáról van szó, így még kedden is történtek módosítások, hogy a Thököly utca-Kiss Ernő utca és a Győri kapu- Thököly utcai kereszteződésekben gyorsabb legyen az áthaladás.

Néhány nap múlva

A keddi forgalomtechnikai bejáráson a rendőrség is részt vett, velük is egyeztettek és kértek plusz rendőri rásegítést a Thököly-Kiss Ernő utcára is. Az MVK Zrt. szakemberei segítették az átszállásokat, felvilágosítást adtak azoknak, akik még nem voltak tisztában az új forgalmi renddel.

– Min terveznek változtatni? – kérdeztük.
– A keddi nap első és azonnali változtatása az volt, hogy az 1 VP-k is megállnak az Újgyőri főtérnél a Posta előtt, nemcsak a 0VP, ami csúcsidőszakban közlekedik és a 2 VP, mert sokan nem az 1-es, 1-A-s megállóba mentek, hanem a Posta előtt várták a villamospótló autóbuszt, de mivel a 2VP ritkábban jár, így sokáig vártak feleslegesen.

Csontos Ágnes megjegyezte, a további változtatásokhoz még szükséges pár nap, hogy lássák, hogyan változik a helyzet a következő napokban. Ugyanenzt válaszolta arra a kérdfésünkre is, hogy hogyan láűtják, elegendőek voltak-e a beálllított villamospótló járművek. – Ha indokolt, akkor még több VP autóbuszt fogunk beállítani – fogalmazott.

Nem kikapcsolható

– A mi tapasztalatunk, hogy fölösleges volt működtetni a forgalomjelző lámpákat a Kiss Ernő utcán. Tervezik-e kikapcsoltatni? – kérdeztük még.

– A Kiss Ernő utcai lámpák hangolása és végleges átprogramozása szerdára elkészül, a kikapcsolás a gyalogos forgalom miatt nem lehetséges. A forgalomtechnikai bejáráson javaslatként elhangzott, hogy  a Thököly –Kiss Ernő kereszteződésben a ÉTM felől a Vasgyár felé tartó forgalom gyorsítása érdekében  a belváros felé balra kanyarodó irányt letiltják, két sávból lehet majd jobbra kanyarodni. Ezt még a héten szintén meg fogjuk vizsgálni.

Az autósok számára alternatív útvonalként a Görögszőlő- Andor utca is szóba jöhet a Kiss Ernőn kívül– tanácsolta még Csontos Ágnes.

ÉM-HM


Zöld Nyíl projekt: hatalmas dugók az Újgyőri főtér környékén

eszak | 2011.03.02 00:08
Miskolc - Sárga mellényes munkásoktól hemzsegett kedd reggel a Győri kapu „bejárata”, elkezdődött a Zöld Nyíl villamos projekt újabb szakaszának kivitelezése, mely a Thököly utcától az Újgyőri főtérig tart.

Az utolsó villamos: Thököly utca, Győri kapu

boon | 2011.03.01 13:09
Miskolc - Hétfő éjjel, Thököly utcai kereszteződés: elhaladt az utolsó villamosjárat, és jelképesen, de egyúttal ténylegesen is a Zöld Nyíl építői vették birtokukba a terepet.

Zöld Nyíl: kezdődik az újabb felvonás

eszak | 2011.03.01 07:56
Miskolc - Keddtől az Ifjúsági háztól Diósgyőrig a villamosok nem, csakis villamospótlók közlekednek!

Zöld Nyíl: kezdődik az újabb felvonás

eszak | 2011.03.01 07:56
Miskolc - Keddtől az Ifjúsági háztól Diósgyőrig a villamosok nem, csakis villamospótlók közlekednek!

Győri kapu, Diósgyőr: amilyen már sohasem lesz

boon | 2011.02.28 15:59
Miskolc - A közelmúltban feltettük spéci kameránkat egy robogóra, hogy a lehető legplasztikusabban mutathassuk be azt az útvonalat, amely a Zöld Nyíl "miatt" éppen a mai napig, azaz február 28-ig látható már csak ebben a formájában.

Győri kapu, Diósgyőr: amilyen már sohasem lesz

boon | 2011.02.28 15:59
Miskolc - A közelmúltban feltettük spéci kameránkat egy robogóra, hogy a lehető legplasztikusabban mutathassuk be azt az útvonalat, amely a Zöld Nyíl "miatt" éppen a mai napig, azaz február 28-ig látható már csak ebben a formájában.

Folytatódik a villamospálya-rekonstrukció Miskolcon

eszak | 2011.02.28 11:25
Miskolc - Március elsejétől szeptemberig villamospótlók közlekednek a Thököly utcától Diósgyőrig.

Folytatódik a villamosprojekt

eszak | 2011.02.15 18:52
Miskolc - Villamospótlók közlekednek az Ifjúsági háztól Diósgyőrig - március elsejétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!