Miskolc hírei

2011.03.02. 20:17

"Nem teccik tudni mikor jön villamos?"

<p>Miskolc - A Zöld Nyíl kedden újraindult munkálatai alaposan felbolygatták a borsodi megyeszékhelyen élőket. Volt, aki mindenkit hibáztatott, volt, aki udvariasan kérdezett és tovább sietett a dolgára és voltak, akik villamosra vártak...</p>

Átlagos délután is lehetett volna a keddi, azonban egy "dolog" mindenképpen hiányzott az Újgyőri főtérről: a villamos. Mint ismeretes február 28-án ment el szeptemberig az utolsó nevezett helyről a Tiszai pályaudvar felé, hiszen ismét beindultak a Zöld Nyíl villamos rekonstrukciós projekt munkálatai. Keddtől a Thököly utca és a Diósgyőr végállomás van képben, ugyanis ezen az útvonalon őszig villamospotló autóbuszok közlekednek.

Mint az tapasztaltuk, a miskolciak jó része a sajtóból tájékozódott a nagy volumenű változások kapcsán, s aki még így is bizonytalan volt, kérdezett. Tehette, teheti, hiszen a megállókban, a főbb csomópontokban ott vannak az MVK Zrt. munkatársai és segítenek. 

Habitusuknak megfelelően

Az utazók habitusuknak megfelelően reagáltak a fejleményekre, ám ott jártunkkor inkább a megértőek voltak többségben. Persze - vagy "természetesen" - nem mindenki díjazta azt, hogy a jól megszokott módon nem tud iskolába, munkába, vagy éppen a város másik végébe eljutni.

Egy diósgyőri balesethez siető mentőautó sofőr például bravúrosan oldotta meg a lehetetlent; a feltorlódott autósort abszolút kikerülve viharzott el Diósgyőr irányába. A nap hősei - ha mondhatjuk - , akkor az a két fiatal hölgyemény volt, akik a villamos megállóban várakoztak az Újgyőrin, majd ezt elunva megkérdezték a miskolci közlekedésiek egyik munkatársát, hogy ugyan mikor megy villamos a belváros felé...

(JLI)


Zöld Nyíl: "Voltak fennakadások, ahogy vártuk"

eszak | 2011.03.02 12:25
Miskolc - Kedden elkezdődött a Zöld Nyíl villamosprojekt következő fázisa. Mik az első nap tapasztalatai? Min terveznek változtatni?

Zöld Nyíl projekt: hatalmas dugók az Újgyőri főtér környékén

eszak | 2011.03.02 00:08
Miskolc - Sárga mellényes munkásoktól hemzsegett kedd reggel a Győri kapu „bejárata”, elkezdődött a Zöld Nyíl villamos projekt újabb szakaszának kivitelezése, mely a Thököly utcától az Újgyőri főtérig tart.

Videó - "Érezd a ritmust!": Folytatódik a Zöld Nyíl, 1. nap

boon | 2011.03.01 14:43
Miskolc - Kedden reggel elkezdődött a miskolci Zöld Nyíl villamosprojekt következő szakasza. Mi is ott voltunk!

Az utolsó villamos: Thököly utca, Győri kapu

boon | 2011.03.01 13:09
Miskolc - Hétfő éjjel, Thököly utcai kereszteződés: elhaladt az utolsó villamosjárat, és jelképesen, de egyúttal ténylegesen is a Zöld Nyíl építői vették birtokukba a terepet.

Zöld Nyíl: kezdődik az újabb felvonás

eszak | 2011.03.01 07:56
Miskolc - Keddtől az Ifjúsági háztól Diósgyőrig a villamosok nem, csakis villamospótlók közlekednek!

Győri kapu, Diósgyőr: amilyen már sohasem lesz

boon | 2011.02.28 15:59
Miskolc - A közelmúltban feltettük spéci kameránkat egy robogóra, hogy a lehető legplasztikusabban mutathassuk be azt az útvonalat, amely a Zöld Nyíl "miatt" éppen a mai napig, azaz február 28-ig látható már csak ebben a formájában.

Folytatódik a villamospálya-rekonstrukció Miskolcon

eszak | 2011.02.28 11:25
Miskolc - Március elsejétől szeptemberig villamospótlók közlekednek a Thököly utcától Diósgyőrig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!