Miskolc hírei

2011.03.08. 15:16

Csendre intette a gyerekeket, a rokonok eltörték az orrát

<p>Miskolc-Pereces - Jelenleg három gyanúsítottja van az ügynek, de hamarosan többen is lehetnek.</p>

A gyanúsítottak bíróság elé állításával, gyorsított eljárásban szerette volna lezárni a rendőrség a hatos buszon szombaton délután történt támadás ügyét, de kiderült, maradtak még elvarratlan szálak, homályban maradt elkövetők, akik felelősségét még tisztázni kell – tudtuk meg Egyedné Novodonszki Évától, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától. A bűncselekmény szombaton történt, a hatos buszon, Perecesen. A rendőrség rövid tájékoztatása szerint egy 59 éves férfi utas rászólt a háta mögött ülő 13 éves fiúra és az amellett utazó lányra, hogy nem csattogjanak a rágógumival, mire szóváltás alakult ki köztük, minek eredményeként a kiskamaszok családtagjai is rátámadtak a férfira.

Perecesen van telkem, ott voltam kinn szombaton – mesélte munkatársunknak a megtámadott férfi, akiről ránézésre senki sem mondaná azt, hogy könnyen válhat támadás célpontjává; derék ember, hatalmas „sütőlapát” kezekkel. – Többen várakoztak a buszmegállóban, ezért úgy döntöttem, átmegyek az út másik oldalára, és felszállok a felfelé, a forduló irányába haladó buszra. Így kevesebbet kell várni a megállóban és ülőhely is biztosabban akad. Már amikor elindult a megállóból a busz, észrevettem, hogy a hátam mögött ülő fiú és lány folyamatosan a rágóját pukkasztgatja. Rájuk szóltam, hogy hagyják abba, mert ez másokat zavar. Először úgy tűnt, szót fogadnak, de aztán újra rákezdték, még vadabbul csattogtatták a rágógumit.

Emberünk ekkor előrement a sofőrhöz, és szólt neki, hogy álljon meg, és tegye le a másokat zavaró módon viselkedő utasokat. A járművezető hátrament, és figyelmeztette a fiatalokat, akik erre úgy reagáltak, hogy nekik bérletük van, nem szállíthatják le őket. Ezzel együtt abbahagyták a csattogtatást – majd mikor a busz ismét elindult, újrakezdték. A férfi ekkor felpattant az üléséről, de a rágógumis gyerek is – és azonnal ütött. A busz addigra már a perecesi buszfordulót „leküzdve” visszafelé tartott a város felé, az utas pedig újra szólta a sofőrnek, hogy tegyen valamit, mert már tettlegességre is sor került. A busz beállt a megállóba, ahol a lány leugrott, a fiú azonban a buszon maradt.

És jött a család

Másodperceken belül legalább huszonöten rohantak elő a házakból, legelőször a gyerek apja rohant fel a buszra, és ököllel azonnal orrba vágott, de mind a három ajtón áramlottak felfelé a rokonok, felnőttek, gyerekek vegyesen, az ütések csak úgy záporoztak rám minden irányból.

Mire a rendőrök négy mikrobusszal megérkeztek, három-négy támadó hullám is átsöpört a férfin, aki azt mondta, miden áron le akarták rángatni a buszról, de foggal-körömmel kapaszkodott, mert attól tartott, hogy odalenn, ahol sokkal többen hozzáfértek volna, halálra rugdossák.

A férfit végül a mentő vitte el, orrcsont-törést, szemsérüléseket és zúzódásokat szenvedett. A rendőrség végül három személyt – a rágózó srác apját, anyját, nagyanyját – bűnügyi őrizetbe vette. Az ügy egyszerű megítélésűnek látszott, ezért döntött úgy a rendőrség, hogy bíróság elé állítással, gyorsított eljárásban zárja le, ám a kihallgatások során kiderült, hogy újabb személyek – köztük gyermek- és fiatalkorúak – is benne lehettek a támadásban, akiket még ki kell hallgatni.

Az ügyben ennek ellenére az első tárgyalást az Észak-Magyarország lapzártjával egy időben megtartották – itt kellett eldőlnie annak is, a három őrizetben lévő személy végül előzetes letartóztatásba kerül-e vagy sem, ítéletre azonban nem került sor.

ÉM-SZP


Rászólt a rágózó fiatalokra - húszan támadták, szidalmazták az idős férfit

fuggetlen | 2011.03.07 16:35
Miskolc - Húszan támadtak rá arra az 59 éves férfire, aki a buszon rászólt két rágózó fiatalra Miskolcon. A megvert férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, támadóival szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!