Miskolc hírei

2011.02.23. 10:02

Sanghajért rotál Kemény Dénes

<p>Miskolc - Kedden megérkeztek Miskolcra az V. Volvo Kupa nemzetközi férfi vízilabda torna résztvevői.</p>

A négy csapatot felvonultató mezőny tagjai közül Ausztrália és Németország legjobbjai érkeztek meg leghamarabb, a két együttes kedden este már a torna helyszínén, a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda medencéjében tartott edzést. A másik két válogatott, Magyarország és Kanada kedden még Debrecenben megmérkőzött egymással, és ezt követően vették az irányt Miskolc felé, és foglalták el szálláshelyüket a csapatok tagjai a borsodi megyeszékhelyen.

– A felkészülés ezen szakaszában négy meccs áll a rendelkezésemre, hogy lássam kikre számíthatok az idei év feladatai során – mondta még a keddi összecsapás előtt Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – A Volvo Kupa a keret keresés jegyében zajlik majd, a 21 játékost a mérkőzések során rotálni fogom, a sanghaji világbajnoksághoz ad nagy segítséget az autós cég Miskolc városa azzal, hogy a megrendezik ezt a kupát.

Még van jegy

A szerdai nap első meccsét 17 órától Kanada játssza Németország ellen, a mérkőzésre az uszoda kapuit 16 órakor nyitják meg. Érdemes lesz minél hamarabb elindulniuk a nézőknek, mert bár a nap második meccsén Magyarország csak 19 órakor kezd Ausztrália ellen, de a nézőtéren nincsenek sorszámozott, vagyis fenntartott ülőhelyek, a székeket az érkezés sorrendjében lehet elfoglalni.

–Jelentős érdeklődés mutatkozik a mérkőzések iránt, és érdekes, hogy a pénteki, a magyarok Kanada elleni meccsére adtuk el a legtöbb jegyet elővételben, annak ellenére, hogy a vízilabdás szakemberek szerint az ausztrál és a német válogatottat is magasabban jegyzik, így ez utóbbi két együttes ellen nem ,,csak” a magyar játékosokat láthatják a nézők, hanem jó esély van arra, hogy izgalmas meccseket is – mondta Kun Attila, az uszodát üzemeltető cég ügyvezetője. – A pénztárak természetesen a mai napon is a megszokott időpontban reggel 6 órától nyitva lesznek. Arra kérjük a mérkőzésekre érkezőket, hogy akik autóval jönnek, azok számoljanak azzal, nem tudnak megállni az uszoda parkolójában, ugyanis azt a mérkőzés résztvevői, valamint a televíziós közvetítésben közreműködők gépjárművei számára tartjuk fenn.

A beléptetéssel kapcsolatban nem árt tudni, hogy Keleti, vagyis a zöld szektorba jegyet váltó nézők a főbejárat melletti ajtón juthatnak be az uszodatérbe, míg a Nyugati, vagyis a sárga szektorban úgy lehet bejutni, hogy előtte az északi oldal felől meg kell kerülni az uszodát, és a nézőtér mögötti ajtón lehet belépni.

Ausztrália ellen

A magyar együttesnek a miskolci lesz a 65. meccse az auszik ellen. A két csapat az első mérkőzését 1972-ben, a müncheni olimpián játszotta egymás ellen, akkor 10-2-es magyar siker született. Ezt azóta további 47 magyar győzelem követte, négyszer végzett döntetlenre a két csapat, 12-szer nyert a kontinentális ország. Legutóbb 2004-ben, Budapesten, Világliga mérkőzésen nyertek a Kemény csapat ellen az ausztrálok, míg a két gárda legutóbbi találkozóján, egy éve a IV. Volvo Kupán, Hódmezővásárhelyen 18-4-re nyert hazánk válogatottja.


Az V. Volvo kupa programja:

Szerda,
17.00: Kanada – Németország
19.00: Magyarország – Ausztrália

Csütörtök,
17.00: Ausztrália – Kanada
19.00: Magyarország – Németország

Péntek,
17.00: Ausztrália – Németország
19.00: Magyarország – Kanada


Szerdán már élőben láthatjuk az olimpiai bajnokokat Miskolcon

eszak | 2011.02.21 19:44
Budapest, Miskolc - Az V. Volvo Kupa sajtótájékoztatóját tartották hétfőn Budapesten.

Biros érkezik elsőként, szombaton jön

boon | 2011.02.19 14:06
Miskolc - Felépült a mobil lelátó, amelynek a medencetérben lesz a talapzata.

Két hét múlva Miskolcon a pólóválogatott

eszak | 2011.02.09 09:53
Miskolc - A magyar férfi vízilabda-válogatott idei első felkészülési tornája február 23-25. között az V. Volvo Kupa lesz, amelynek a miskolci dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!