Miskolc hírei

2011.01.24. 18:58

Tábla-erdő és lámpa-hegyek Miskolcon

<p>Miskolc - Az ember ha újat kap, először nagyon örül neki. A második gondolata, hogy a jól beválttól, biztosan eltér majd az új, így nem is biztos, hogy jó lesz az újdonság.</p>

Úgy tűnik elkészült egy útszakasz felújítás, ami összeköti a Vologda utat, a Petőfi utcával. Nagyon jó gondolat a közlekedés szervezőktől: több lehetőség nyílik átjárni az északi és déli utak között.

A nemrégiben elkészült út, ami mintegy 350-400 méter hosszú, 6 nagyobb kereszteződést foglal magába, a tábla szerint 314.040.225 forintért. Ebből most négyet láttak el közlekedési lámpával, így összesen ötre emelkedett azon közlekedési csomópontok száma, amik potenciálisan lassítani, megállítani fogják a gyorsabb haladást a városban. A közlekedés szervezésében járatlan, de már több mindent látott autózó ember lévén tehetném föl a kérdést, ha már fejlesztünk, nem volna-e érdemesebb körforgalomban gondolkodni? Tőlünk nyugatabbra, az önszabályozás elvét, lépten-nyomon lehet tapasztalni. Nem kell lámpa amit össze kell hangolni és még áramot sem fogyaszt, a rengeteg tábláról nem is beszélve. Nálunk nagyon kevés a körforgalom és ha elkészül egy, akkor az nem éppen a legkisebb fajtája. Lásd József Attila utca végén, zsolcai, arnóti, vagy éppen az ongai hatalmas forgót. Nyilván ezek több pénzbe kerülnek, ez lehet az egyszerű válasz.

Reméljük hamarosan üzemelni fognak a lámpák, és a közlekedés szervezők rám cáfolnak, hogy semmilyen fennakadás nem lesz az új szakaszon...

B.T.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!