Miskolc hírei

2011.01.05. 19:22

Megkezdődött a sajóbábonyi romák pere

<p>Miskolc, Sajóbábony - Megkezdődött szerdán a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekményekkel megvádolt sajóbábonyi romák pere a Miskolci Városi Bíróságon. Az első napon a vádirat felolvasása zajlott le, majd a bíróság meghallgatta a vádlottakat is.</p>

A borsodi kisvárosban 2009 novemberében szabadultak el az indulatok, amikor a Jobbik helyben lakossági fórumot szervezett. A településen élő romák ezt provokációnak vették és csoportokba szerveződve az utcára vonultak. A szembenállás végül atrocitássá fajult. A vádirat szerint az egyik helyen egy 10-15 emberből álló csoport rátámad egy autóra, amelyben azt sejtették, hogy a Magyar Gárda tagjai ülnek. A jármű szélvédőjét, lámpáit kiverték, az utasok alig tudtak elmenekülni a helyszínről. Az ügynek kilenc vádlottja van, őket felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekményekkel. vádolják. Közülük többen - így például az elsőrendű vádlott - nem tettek vallomást. A vádlottak mindannyian előzetes letartóztatásban vannak. A tárgyalás pénteken folytatódik.

- Független Hírügynökség -


Baltával, vascsővel, karddal támadtak

eszak | 2011.01.05 18:01
Miskolc - Bíróság előtt a gárdistákra rontó bábonyi romák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!