Mezőkövesd hírei

2017.06.04. 11:14

Gyorsabb internetet kap több ezer háztartás

Mezőkövesd -  Hálózatot fejleszt a Magyar Telekom a Mezőkövesdi járásban – hangzott el a társaság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mezőkövesd -  Hálózatot fejleszt a Magyar Telekom a Mezőkövesdi járásban – hangzott el a társaság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az 524,68 millió forintos, uniós támogatásból megvalósuló beruházás 20 települést érint, van, ahol már végeztek a munkával, más helyeken most kezdődik, néhány faluban pedig még az engedélyeztetésnél tartanak. Jövő őszre mindenhol elérhető lesz a szélessávú internet.

A részletek

Novák Péter, a társaság területi értékesítési vezetője kifejtette, 2700 újabb háztartásban lesz elérhető a 30 megabites sávszélesség. A szolgáltató korábban önerős beruházásokat is véghez vitt, s olyan területeken valósít meg uniós finanszírozású hálózat-korszerűsítést, ahol az piaci alapon sokára térülne meg.

Kramcsák László regionális műszaki vezető elmondta, kijelölték azokat a végpontokat, ahol nincs 30 megabites sávszélességű hálózat. Most túlnyomórészt optikai hálózatot építenek, néhol a rézvezetékest bővítik. Nem teljes településeket látnak el optikai kábellel, hanem csak azokat a részeket, ahol most nincs nagy sebességű internet.

A vezetékeket saját vagy az áramszolgáltató oszlopaira helyezik el. Elmondta, Mezőkövesd belvárosában nincs optikai hálózat, a telefonközpont környékén rézvezetékekkel is biztosítani tudnak nagy sebességet, de már látszik, hogy mégis szükség lesz rá, ezért jövőre önerős fejlesztést terveznek.

A megyében hat járás 65 településének vezetékes fejlesztéséhez összesen 1,45 milliárd forint uniós támogatást nyert a Telekom, ez 12 ezer háztartásnak jelent jobb szolgáltatást.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!