Mezőkövesd hírei

2016.11.01. 09:49

Vízzel, jéggel bővül a paletta Mezőkövesden

Mezőkövesd - Két jelentős „vizes” beruházás is a végéhez közeledik Mezőkövesden.

Mezőkövesd - Két jelentős „vizes” beruházás is a végéhez közeledik Mezőkövesden.

Ezekről és további, a város életét érintő dolgokról dr. Fekete Zoltán polgármesterrel beszélgettünk.

Hatalmas munkák voltak, de már a cél­egyenesben tartunk." dr. Fekete Zoltán

– Hatalmas munkák voltak, de már a célegyenesben tartunk – kezdte a város vezetője. – A tanuszodánál az al- és felépítmények vasszerkezete elkészült, és a tetőhéjazatot tartó szerkezeti elemek is a helyükre kerülnek. A vízgépházban és a vizes helyiségcsoportban a víz- és épületgépészeti vezetékelési, szerelvényezési munkák is befejeződtek. A munkák haladtával jön majd a használatbavételi engedélyek beszerzése, és amint azok is megérkeznek – a tervek szerint november végére –, jöhet a nyitás. Onnantól kezdve több ezer gyerek – óvodásoktól kezdve a középiskolásokig – számára nyílik majd lehetőség az úszás alapjainak elsajátítására az új tanuszodában. De természetesen a működtetését úgy tervezzük, hogy a fennmaradó időben minden úszni vágyó igénybe veheti és használhatja majd a 25 méteres medencét.

A másik jelentős fejlesztés is várhatóan november végén zárul.

– A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő nagy értéke városunknak, ezért minden fejlesztés kiemelt jelentőségű – mondta dr. Fekete Zoltán. – A beruházás első részében megtörtént a régi uszoda teljes felújítása, a medence feltöltése után megkezdődhet a próbaüzem. Az öltözőépületben kialakított vendéglátóegységek és az új portaépület építési munkái befejeződtek, folyamatban van a használatbavételi eljárás. Az új élményrészben – amivel bővült a fürdő – a kivitelező tájékoztatása alapján várhatóan november végére befejezik a munkát. Az új részleget is feszített tempóban építik, valamint a külső terület rendezése is folyamatosan zajlik.

Járhatóak legyenek

A polgármester a járdák tényleges járhatóságának biztosítását célzó önkormányzati programról is szólt.

– Az elmúlt években közel százmillió forintot fordítottunk járdaépítésre és -felújításra – tudtuk meg. – A program célja, hogy városunk járdái járhatóak legyenek. Azt tapasztaltuk, hogy több helyen nem lehet közlekedni a gyalogosfelület mellé ültetett vagy az udvarról kilógó fáktól, virágoktól, bokroktól. Felhívást intéztünk a lakosság felé, hogy az ingatlanok elé ültetett és a közlekedést akadályozó növényeket metsszék le, vágják le: ebben, ha kérik – természetesen a lakóval, ingatlantulajdonossal mindig egyeztetve –, mi is segítünk. A tervek szerint év végére a település összes felülete ilyen szempontból járható lesz.

A jövőről is szót ejtett dr. Fekete Zoltán. „Egész évben zajlott a háttérmunka is, a város 6,7 milliárd forint értékű pályázatot nyújtott be. Ezen fejlesztési elképzelések sok területet érintenek, az előkészítésük, tervezésük, egyeztetésük jelentős munkával járt. Megtettük a magunk dolgát, várjuk a döntéseket és pozitív elbírálás esetén azok a végrehajtását.”

- ÉM-PA -


Télen lesz jégpálya is

Mezőkövesden fontos a sport, ez az infrastruktúrán is meglátszik. Télen egy újabb lehetőséggel bővül a város sportpalettája.

– Most nyílt lehetőségünk arra, hogy egy 300 négyzetméter alapterületű, 4 évszakos jégpályát béreljünk, amelynek a kéthavi bérleti költsége mintegy 3 millió forint. A téli sportolásra alkalmas, palánkkal ellátott mobil létesítményt a Hadnagy úti Sportcentrumban a teniszpályára építjük fel. Azért döntöttünk e helyszín mellett, mert itt adott a lehetőség a világításra, a melegedésre, a vizesblokkok használatára. A jégpályát decemberben és januárban vehetik majd igénybe a korcsolyázni vágyók – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!