Mezőkövesd hírei

2016.11.24. 15:02

Mezőkövesd Zsóry FC: Szereplésük a legszebb álmaikat is felülmúlja

Mezőkövesd - Mitől szerepel ilyen jól a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es focicsapata? – ennek jártunk utána.

Mezőkövesd - Mitől szerepel ilyen jól a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es focicsapata? – ennek jártunk utána.

Tizenhat forduló után az 5. helyen áll az élvonalban az újonc mezőkövesdi focicsapat. A gárda eddig 23 pontot gyűjtött, ebből 13-at az utóbbi öt körben, amikor is megverte a Gyirmótot, a Haladást, az MTK-t, a Videotont és közben döntetlent ért el Debrecenben. A statisztika azt is mutatja, hogy Pintér Attila vezetőedző együttese ezen időszakban 7-1-es rúgott/kapott gólmutatót hozott. Az eredményességről azt a Gohér Gergőt kérdeztük, aki korábban volt a Szolnok, a Diósgyőr, a Budapest Honvéd, a Puskás Akadémia és a Soroksár labdarúgója is.

A vezetés álma a bajnokság végére valósággá válhat. Bocsi Anna

„Jól haladunk”

– Az egyik oka a sikerszériának az, hogy a védekezésünk összeállt, stabilabb lett, mint amilyen előtte volt – kezdte nyilatkozatát a balhátvéd. – Nem hallgatjuk el azt sem, hogy néha a szerencse is segített bennünket, de a mondás szerint ez annak van, aki tesz érte. Az NB II-ből való feljutás után nagyon kevés idő maradt az igazolásokra, a csapatépítésre, így ez gyakorlatilag a bajnokság közben zajlott, zajlik, emiatt is dolgoztunk sokat a válogatott mérkőzései miatt adódó szünetekben, talán többet, mint mások, máshol. Jó a hangulat is az öltözőben, nincs széthúzás, egymásra találtunk a szurkolókkal, ami szintén számít. Persze, örülök annak, hogy játszom, de nagy a harc a csapatba kerülésért, az embernek mindig, minden edzésen meg kell küzdenie a helyéért. A klubvezetés a szezon kezdete előtt meghatározta a célt, a biztos bennmaradást, jól haladunk ezen az úton, de számot vetni csak jövő májusban lehet majd. Az ősszel még van előttünk három nagyon kemény mérkőzés, az Újpest, a Ferencváros, illetve a Honvéd ellen, ezeken is mindent megteszünk majd a siker érdekében, mert azt szeretnénk, ha minél több egységgel tudnánk nekifutni a tavasznak.

Igazi csapatként

Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC kft. ügyvezető igazgatója így vélekedett az NB I-es gárda szerepléséről:

– A rajtkor két-három hetes lemaradásban voltunk a többiekhez képest, ez meg is látszott az eredményeken. Az eltelt időben, az elvégzett munka gyümölcseként, a társaság már igazi csapatként funkcionál, a szakmai stáb pedig mindent megtesz a jó szereplés érdekében. Az igazolásokat is később kezdtük, a folyamat pedig úgy zajlik nálunk, hogy a vezetőedző kiválaszt valakit, utána a klubvezetés elindítja a tárgyalást, majd ha minden rendben van, jöhet a megegyezés. Mivel fluktuáció minden csapat életében van, így a télen nálunk is várható bizonyos mozgás, de erről még korai beszélni. Nekem mint ügyvezetőnek nagyon jó érzést ad, ha a táblázatra nézek, ennek puszta látványa is simogatja a lelkemet. Sokan megállítanak, sokan gratulálnak nekem és a csapatnak, a szurkolók őszinte örömétől pedig egy klubvezetőnek aligha kell több. Megelégedésről persze szó sem lehet, végezzük a munkánkat tovább, és bizonyára az újabb kiváló eredmények sem maradnak majd el.


[poll id="1127"]


Nagy teljesítmény

Bocsi Anna ugyancsak ügyvezető igazgatói funkcióban szolgálja a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t, s véleményét a szebbik nem – az NB I-ben nőként kevesen dolgoznak Magyarországon – képviseletében fogalmazta meg:

– Véleményem szerint a Mezőkövesd Zsóry FC eredményei a közös munkának köszönhetők. Szereplésünk a vezetőedző, a szakmai stáb, a játékosok, a klubvezetés és természetesen a szurkolók közös sikere, érdeme. Igaz, hosszú még a bajnokság, és nem tudjuk, hogy a továbbiakban miként alakulnak a pontjaink, de a jelenlegi 5. helyezésünk nagyon nagy teljesítmény a csapatunktól. Pintér Attila vezetőedző a munkájával, a hozzáállásával és a hozzáértésével beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és megvalósította az álmainkat azáltal, hogy a Mezőkövesd Zsóry Futball Club stabil, meghatározó csapata lett a jelenlegi NB I-nek. A klubvezetés részéről minden támogatást, segítséget megkap a csapatunk, ami bizonyára nagymértékben segíti a mérkőzésekre való felkészülést is. Labdarúgóink nagyszerű focisták, a vezetőedző pedig nagyszerűen össze tudta állítani a keretet, melyből mára tényleg kitűnő csapat lett. Mind a hazai, mind az idegenbeli mérkőzéseinken egyre erősödő szurkolói tábor képviselteti magát, mely jelentős mértékben hozzájárul csapatunk minél sikeresebb szerepléséhez. A folyamatos biztatás, az ösztönzés és az általuk mondott csupa jó szó, amit a játékosok felé intéznek, serkentőleg hatnak a fiúkra, köszönet érte a nézőknek. Az elmúlt években egy fiatalokból álló csoport is csatlakozott a törzsszurkolókhoz, létszámuk napról napra növekszik, ennek személy szerint nagyon örülök. A nézőszámunk erősödik a stadion végleges befejezése óta, s ekkor jutottunk fel az NB I-be. A mérkőzésekre látogatók száma szinte megduplázódott, és kiváló hangulat uralkodik a „kis takaros” stadionunkban. Bízom abban, hogy a klubvezetés álma a bajnokság végére valósággá válik, vagyis bennmaradunk az NB I-ben.

Játékrendszert is váltanak

Szabó Gergely, a Mezőkövesd Zsóry FC sajtófőnöke (aki Harsány polgármestere és a községi sportegyesület elnöke): – Mezőkövesden a klubvezetés mindent megtesz a magas színvonalú munkavégzés elősegítése érdekében: jó feltételeket biztosít a nálunk dolgozó szakvezetőknek és játékosoknak. Jó színvonalú szakmai munka folyik Pintér Attila irányításával, mesterünk kiváló csapatot épített fel, minden posztra megtalálta az ideális játékost. Olyanokat épített be, akiket korábbról már ismert. Ezt a munkát elősegítették a válogatott szereplése miatti szünetek, ezek jól jöttek a csapatnak, amely a lemaradást fokozatosan behozta. Pintér Attila rengeteg munkával, sok elemzéssel és kísérletezéssel megtalálta legjobb csapatát, de nálunk már megvannak az alternatívák, úgy látom, hogy a hatékonyság érdekében játékrendszert is tudunk váltani, ha szükséges. Itt jó közösség alakult ki: ez nem csupán a játékosok és a szakmai vezetők közötti viszonyra igaz, a fiúk a szurkolókkal is egymásra találtak. A játékosok a cél érdekében százszázalékos munkát végeznek, ez az eredményekben is kifejezésre jut. Mi a kommunikációval segítjük a munkát, amelyet hitelesen mutatunk be és teszünk vonzóvá annak érdekében, hogy minél több embernek okozzunk kellemes perceket, órákat, emlékezetes napokat.

A támogató mondja

Pongrácz János vállalkozó: – A vezetőedzőnek oroszlánrész jut a sikerekből, és természetesen ugyanez vonatkozik a játékosokra is. Olyan labdarúgók kerültek hozzánk, akik az NB I-ben már bizonyítottak, a megszerzett sportolókból pedig jó együttest rakott össze a tréner. A klubvezetés előtt – élén Tállai András elnökkel – egyszerűen le a kalappal. Itt nincs széthúzás, nincs veszekedés, jó a hangulat, remekül mennek a mérkőzések, helyenként kis szerencsénk is volt, ráadásul csodálatosan szép a stadionunk. Nagyszerű szórakozás vár azokra, akik kilátogatnak a bajnoki meccseinkre.


A bajnokság állása

1. Vasas 16 9 4 3 26-15 31

2. Videoton FC 16 8 3 5 35-18 27

3. Ferencváros 16 7 5 4 31-24 26

4. Budapest Honvéd 16 7 4 5 25-16 25

5. Mezőkövesd Zsóry FC 16 6 5 5 18-20 23

6. Swietelsky-Haladás 16 6 4 6 19-20 22

7. Újpest FC 16 5 7 4 26-24 22

8. Debreceni VSC 16 5 5 6 20-22 20

9. MTK Budapest 16 4 6 6 10-17 18

10. Paksi FC 16 3 8 5 15-21 17

11. Diósgyőri VTK 16 4 3 9 21-33 15

12. Gyirmót FC 16 3 4 9 8-24 13

A 17. forduló programja

November 26., szombat

  • 15.30: Swietelsky Haladás – Debreceni VSC (Sopron)
  • 15.30: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC (Kecskemét)
  • 15.30: Ferencváros – Gyirmót FC
  • 15.30: Budapest Honvéd – Vasas FC
  • 15.30: Diósgyőri VTK – Paksi FC (Mezőkövesd)
  • 18.00: Videoton FC – MTK Budapest (Felcsút)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!