Mezőkeresztes hírei

2016.12.15. 13:20

„Éljen Mezőkeresztes” az új szlogen

Mezőkeresztes - Nemcsak helyben tartanák, de oda is csábítanák a fiatalokat.

Mezőkeresztes - Nemcsak helyben tartanák, de oda is csábítanák a fiatalokat.

„Sikeres és küzdelmekkel teli év volt 2016 Mezőkeresztes számára” – foglalta össze egy mondatban a lassan mögöttünk hagyott évet Majoros János polgármester. A hétköznapi küzdelmek közül ugyanúgy említette a hivatali belső életéből fakadó, mint a település életét befolyásoló ügyeket. De ezek mellett a sikerek jó hajtóerőt jelentettek nemcsak Mezőkeresztesnek, hanem első emberének is.

A sikerek közül kiemelte: stratégiai célként tűzte ki, hogy a 2015-ös évet úgy sikerüljön zárnia Mezőkeresztes önkormányzatának, hogy legyenek olyan források, amelyek a majdani fejlesztéseket szolgálhatják. Ezt maradéktalanul sikerült betartani, ugyanis a település 110 millió forintos lekötött pénzállománnyal vághatott neki a 2016-os évnek. Ez a sikeres gazdálkodás eredményeként rendelkezésre álló összeg biztosította azt, hogy önerős pályázatokon is részt tudtak venni.

Új elem a programban

A vis maior pályázat segítségével például egy belterületi utat tudtak felújítani, illetve önerőre volt szükség a könyvtári eszközbeszerzési pályázathoz is. Saját erőből tudták a ravatalozó előtti térkövezést elvégezni, az iskola udvarának térkövezése, csapadékvíz elvezetése, belterületi utak kátyúzása, zúzottkővel való leterítése valósulhatott meg.

Új elem került be a közmunkaprogramba, jelesül a vasbeton kerítésoszlopok gyártása és drótfonatok készítése, melyek segítségével az önkormányzati tulajdonban lévő területeket körbe tudják keríteni. De térkövek gyártásába is belekezdtek a szükséges eszközök beszerzése után.

A jövőben egy új szlogen alapján dolgoznak, ez az „Éljen Mezkőkeresztes”. Ebbe tartozik a fiatalok helyben tartása és odacsábítása, amelynek érdekében a testület a fiatalok lakáshoz jutását támogatja egy rendelettel. De bíznak a Mezőkövesd–Mezőkeresztes repülőtéren ipari parki beruházásban, külterületi utak megépítésével, bölcsőde, óvoda csoportbővítésben, amelyek szerepelnek a tervek között.

– Célzottan próbáljuk a település sorsát irányítani, hogy élhető, megújuló hely legyen Mezőkeresztes – tette hozzá Majoros János.

ÉM-HI


Polgármester-találkozó az Észak-Magyarországnál

Miskolc - Ismét megrendezte az Észak-Magyarország a polgármesterek találkozóját, méghozzá nagy sikerrel, ugyanis minden eddiginél több településvezető fogadta el meghívást, hogy közösen koccintsunk a 2016-os és a következő évre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!