Magyarország

2017.06.03. 16:16

Videó: Miskolciak Csernobilban

Miskolc - Az Urbex Hungary csapata több hónapos szervezés után idén májusban, három napra újra ellátogatott a lezárt csernobili zónába.

Miskolc - Az Urbex Hungary csapata több hónapos szervezés után idén májusban, három napra újra ellátogatott a lezárt csernobili zónába.

Nagyon sok helyszínt meglátogatott az Urbex Hungary csapata, melyről az alábbiakat írják:

"Mértünk nagy, és itthoni átlagnak megfelelő sugárszintet. Pripjaty várost bejártuk, töviről, hegyire. Felmásztunk a Duga (csernobil-2) katonai radarra, és számtalan elhagyatott épületet, roncs autót, vonatot és sok érdekes helyet láttunk. Megnéztük a nemrég elkészült új szarkofágot, ami lefedi a sérült 4-es reaktor öregedő burkolatát.

Nagyon sok állattal találkoztunk, akik fittyet hányva a sugárzásra, háborítatlanul élték mindennapjaikat. Az ott tartózkodásunk alatt veszélynek nem voltunk kitéve, szakavatott kísérő magyarázta mit lehet, és mit nem. Több mint 6 óra videót forgattunk, ezekből három epizód készül. A videók mellet több ezer fotóval lettünk gazdagabbak, melyekből itt is megosztunk párat.

Az első nap a zóna északi csücskét jártuk be, a Fehérorosz határ közelében. Maschevo településen kezdünk. Ez egy nagy község, vagy falu lehetett. 2 iskolát, templomot, közösségi házat, postát, mozit és számtalan lakóházat jártunk be.

Sok otthagyott, szinte érintetlen dolgot láttunk. Szinte nem lehet emberi ésszel felfogni azt ami ott történt, bele gondolni is nehéz mi zajlott ott 1986 áprilisában. Majd egy elhagyatott TSZ-t néztünk meg, ahol a munkagépek, kombájnok, traktorok, buszok álltak 31-éve mozdulatlanul.

Szürreális a látvány, ott, a bejárás alatt nem is szabad belegondolni a miértekbe. Majd itthon hónapokig emésszük."

A videó részletes betekintést nyújt ezekbe, az első epizódban az első nap eseményeit láthatják.

A zóna északi elhagyatott falvai:

Forrás: Urbex Hungary | Fotók: Kalati


Videó: Ráhelyezték az új védőburkot a csernobili atomerőmű sérült blokkjára

Ráhelyezték az új védőburkot az 1986-ban balesetet szenvedett csernobili atomerőmű sérült reaktorára - jelentették kedden ukrán hírforrások az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) sajtószolgálatra hivatkozva.

Csernobil az égből - Videók és fotók a kereken 30 éve történt atombalesetről

1986. április 26-án, hajnalban robbant fel a csernobili atomerőmű. Rövid fényképes, videós összeállításunkkal a bolygó legtragikusabb atomkatasztrófájának hősei és áldozatai előtt tisztelgünk.

Meg tudja válaszolni ezt a 10 kérdést a csernobili atomkatasztrófáról?

1986. április 26-án történt a világ egyik legsúlyosabb katasztrófája. De mindent tud róla?

Videó: Elképesztő felvételek - Több mint 30 éve kísért Csernobil

A csernobili robbanás milliók életét változtatta meg 1986 április 26-án: alapjaiban rengette meg az emberek tudományba és atomenergiába vetett hitét, a szovjet kormány tájékoztatási kudarca miatt hozzájárult a birodalom összeomlásához.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!