Magyarország

2016.09.20. 18:21

Videó: Magyarországon nőttek legkevésbé a munkabérek

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magyarországon a munkáltatók csak három százalékkal költenek többet a dolgozókra, mint tavaly ilyenkor, míg Romániában tizenkét százalékkal.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magyarországon a munkáltatók csak három százalékkal költenek többet a dolgozókra, mint tavaly ilyenkor, míg Romániában tizenkét százalékkal.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint másfél éven belül Magyarországon is jelentősen emelni kell a béreket, amit a cégeknek kell kigazdálkodniuk, és ebbe az állam legfeljebb csak besegíthet a járulékcsökkentéssel.

A munkaadók viszont úgy számolnak, legalább tíz év kell, mire a nyugat-európai keresetekhez közelítenek majd a magyarországi bérek.

Forrás: rtl.hu.


A nemzetgazdasági miniszter a kormánypárti Magyar Időknek azt mondta, vizsgálják a járulékcsökkentés lehetőségét a munkaerőhiány miatt. A munkáltatók évek óta a terhek csökkentését követelik arra hivatkozva, hogy nagyobb fizetést adhassanak, és Magyarországon tartsák a dolgozókat. A járulékcsökkentés mértékéről és időpontjáról egyelőre semmit sem árult el a miniszter.

Vidéki strandok, a koszos Duna-part, pár évente egy nap a Velencei-tónál – sokaknak csak ennyi nyaralás jut egy évben, de sok ápolónő vagy dada évek vagy akár évtizedek óta nem jutott el sehová. A közmunkásoknak még szabadságból is kevesebb jár, az ország keleti feléből pedig már a Balaton is elérhetetlenül messze van. Így nem nyaralnak a kis fizetésből élő magyarok.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb statisztikai eredményei alapján az elmúlt évben legjobban légi forgalmi irányítóként érte meg dolgozni hazánkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!