Magyarország

2013.03.18. 08:37

Jegyzet: Kozmetikázás

<em>Kit akarnak ezek hülyére venni? - hallottam többször ezekben a napokban, amikor az országra csütörtökön és pénteken lecsapó ítéletidő következtében kialakult helyzet értékelése és a problémák megoldása szóba került</em>. <strong>Égerházi Péter jegyzete</strong>.

Kit akarnak ezek hülyére venni? - hallottam többször ezekben a napokban, amikor az országra csütörtökön és pénteken lecsapó ítéletidő következtében kialakult helyzet értékelése és a problémák megoldása szóba került. Égerházi Péter jegyzete.Egyik ismerősöm ironikusan megjegyezte a belügyminisztérium által pénteken valamennyi autósnak megküldött üzenetre célozva (ha elakadva elfogyott a benzinje, szálljon át egy másik kocsiba) , ugyan mit mondana az, akinek ez az sms lenne az utolsó a fagyhalál előtt? És lehet itt sikeres mentésről, jó felkészültségről propaganda szöveget hinteni annak, aki összesen tíz órát vesztegelt a kihűlő vasúti kocsikban a nyílt pályán, de felesleges. Megveregethetjük a saját vállunkat, mondván milyen nagyszerűen helyt álltunk, amikor a lakosság ebből mást látott. De még ennél is durvább kozmetikázása a dolgoknak, amikor egyes településekről, vagy azoknak egy részéről tudomást sem véve elbagatellizáljuk a tényeket, mert úgy jobban illik a sikersorozatba.

A bosszúság elszáll, a krónika marad, 2013 idusáról egy időben jól felkészülten sikeresen megvívott hócsata emléke marad az utókornak. Az ítéletidő elmúlt, a nap is kisütött, az elhallgatás mélyén rekedt tények is az enyészeté lesznek, mint a debreceni utcákon a havas latyak, melyet most sem a gépek takarítottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!