Magyarország

2013.03.08. 09:22

Jegyzet: Kár volt

<em>Tizenkilenc perc. Ennyi is elég ahhoz, hogy egy – amúgy is halódó – párt megássa a saját sírját. Sőt, önként bele is feküdjön</em>. <strong>Fabók Ágnes jegyzete</strong>.

Tizenkilenc perc. Ennyi is elég ahhoz, hogy egy – amúgy is halódó – párt megássa a saját sírját. Sőt, önként bele is feküdjön. Fabók Ágnes jegyzete. Igen, az MSZP elhíresült kampányfilmjéről van szó. Nem az a baj, hogy elkészítették. Ideje volt már, hogy valaki csokorba szedje a 2010 óta Magyarországon történteket. Lett volna mivel megtölteni akár 60 percet is. A probléma azzal van, ahogyan megcsinálták. Amatőr munka volt primitív manipulációs eszközökkel „felturbózva”. Már eleve azzal, hogy a film első öt percében összemosták a Fideszt a Jobbikkal hiteltelenné vált az egész. Ráadásul az elején kijátszották az antiszemita, a diktátor és a Bayer-kártyákat, s mindössze egy Medgyessy és egy Horn maradt a kezükben. Így bizony nehéz nyerni. Bár egy jobb tálalás esetén se lett volna sok esélyük, hogy jelentősen növeljék táborukat. De talán akkor többek látják az egyébként fontos pontokat is tartalmazó üzenetet, akik ha nem is melléjük állnak (nem is baj), de legalább kihátráltak a Fidesz mögül...

Amikor a végére értem ennek a 19 percnyi rettenetnek, amit kár volt megcsinálni is, az a gondolat motoszkált a fejemben, vajon lepaktáltak-e a Fidesszel? Mert a kormánypártoknak soha olyan jól nem jött még botrány mint ez a mostani, ami – ha csak egy kicsit is, de – eltereli a figyelmet a filmbe kívánkozó alkotmánymódosítási terveikről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!