Magyarország

2013.03.09. 11:27

Évértékelő nagygyűlést tart ma az MSZP

Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - Évértékelő nagygyűlést tart ma a szocialista párt. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke.

Budapest, 2013. március 9., szombat (MTI) - Évértékelő nagygyűlést tart ma a szocialista párt. Beszédet mond Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Victor Ponta román miniszterelnök és Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke.A rendezvénynek otthont adó Papp László Budapest Sportarénába több mint tízezer szocialista párttagot, szimpatizánst várnak.

A nagygyűlés a lezárása az MSZP január közepén kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányának, amelynek során a szocialisták Orbán Viktor miniszterelnököt, Matolcsy György jegybankelnököt, akkori gazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátokat helyeztek ki, hogy szembesítsék őket korábbi ígéreteikkel, illetve kormányzati teljesítményükkel. A kampány része volt az a múlt vasárnap levetített - azóta a videomegosztó oldalakon látható, a felhasznált anyagok miatt több médium tiltakozását is kiváltó - húszperces kisfilm is, amely az MSZP véleményét tükrözően mutatja be az ország állapotát.

Mesterházy Attila a szocialisták közlése szerint évértékelő beszédében azokat a tapasztalatokat is összegzi, amelyeket a csaknem két hónapja tartó országjárás során szereztek.

Felszólal a mai MSZP-nagygyűlésen Victor Ponta román miniszterelnök is, akit Mesterházy Attila még a székelyzászló-ügy előtt hívott meg. Ezt a jószomszédi viszony építése érdekében tette - nyilatkozta a napokban a szocialista pártelnök, hangsúlyozva, hogy az Orbán-kormány teljesítményét nem a román Szociáldemokrata Párt elnöke, hanem ő értékeli majd. Ponta tavaly májusi beiktatása óta először látogat Budapestre. Látogatása ellen a Jobbik tüntetést szervez a Papp László Budapest Sportaréna köré.

Szintén beszédet mond Szergej Sztanisev korábbi bolgár kormányfő, a PES elnöke, aki tavaly novemberben az MSZP pártalapítványának rendezvényén járt Budapesten, valamint több MSZP-s politikus is.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!