Magyarország

2013.02.08. 16:30

Tízmilliárd forint jut a felsőoktatási intézményi kiválóság támogatására

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A 2013-as költségvetés 10 milliárd forintot különített el a felsőoktatási intézményi kiválóság támogatására. A pontos összegeket is tartalmazó értesítést a jövő héten kapják meg az érintett intézmények - közölte az oktatási államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A 2013-as költségvetés 10 milliárd forintot különített el a felsőoktatási intézményi kiválóság támogatására. A pontos összegeket is tartalmazó értesítést a jövő héten kapják meg az érintett intézmények - közölte az oktatási államtitkárság pénteken az MTI-vel.A kormány rendelete alapján 2013 és 2016 között a kiemelt felsőoktatási intézmény címet viselheti a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A jövőben pedig három további, a meghatározott feltételeknek megfelelő művészeti, illetve speciális jogállású intézmény hasonló minősítésére nyílik még lehetőség.

Kutatóegyetemi minősítése legfeljebb hat egyetemnek, önálló kutató kari minősítése pedig legfeljebb további hat karnak lehet egyidejűleg egy minősítési időszakban. A jövőben további két kutató karrá minősítésre nyílik lehetőség.

Az emberi erőforrások minisztere a 2013-16 közötti minősítési időszakra kutatóegyetemmé minősítette a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, a Debreceni Egyetemet, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet, a Semmelweis Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet.

Kutatókar címet visel a fenti időszakban a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kara, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara.

Alkalmazott tudományok főiskolája minősítése legfeljebb két főiskolának lehet egyidejűleg. Az emberi erőforrások minisztere ezt a címet a Budapesti Gazdasági Főiskolának és az Eszterházy Károly Főiskolának ítélte oda.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!