Magyarország

2013.02.18. 15:47

Rogán: Bajnai egyértelműen a múlt embere

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök "egyértelműen a múlt embere", akinek nem a most kormányzó pártokkal, hanem az emberekkel van vitája, hiszen ők szavazták le 2010-ben a kormányzását.

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök "egyértelműen a múlt embere", akinek nem a most kormányzó pártokkal, hanem az emberekkel van vitája, hiszen ők szavazták le 2010-ben a kormányzását.Rogán Antal budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra reagálva mondta, hogy bemutatta gazdaságpolitikai elképzeléseit a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás.

A Fidesz frakcióvezetője szerint hétfőn egy olyan ember hirdetett programot, akinek elődjével, Gyurcsány Ferenccel együtt komoly felelőssége van az ország gazdaságának 2002 és 2010 közötti tönkretételében.

Bajnai Gordon két szempontból is negatív rekordot állított fel a magyar gazdaságtörténetben, hiszen 2009-ben hétszázalékos volt a gazdasági visszaesés, miniszterelnöksége idejének végére pedig elérte a csúcsot az államadósság mértéke - mondta Rogán Antal.

Kifogásolta azt is, hogy a volt kormányfő annak idején automatikusan teljesítette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételeit, csökkentette a nyugdíjakat és a béreket.

A bankadó lehetőségéről viszont el sem gondolkodtak, a devizahitelesek megsegítése vagy a rezsicsökkentés pedig szóba sem került - mondta.

A politikus kitért arra is, hogy "Bajnai Gordon ma igyekszik hevesen cáfolni, hogy a minimálbér csökkentéséről beszélt volna", holott a Haza és Haladás programjában ez szerepel.

Rogán Antal összegzése szerint a volt miniszterelnök ma sem tud újat nyújtani ahhoz képest, mint amit 2002 és 2010 között részben tárcavezetőként, részben pedig kormányfőként produkált.

A frakcióvezetőt arról is faggatták a sajtótájékoztatón, hogy miről szól Orbán Viktor miniszterelnök mentelmi ügye, amely hétfőn kerül a Ház elé. Rogán Antal válaszában elmondta, a kormányfőnek egy állampolgár írt levelet, aki "megsértődött, hogy nem kapott időben kellő mélységű választ", és ezért bírósághoz fordult. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága erről szóló határozati javaslatában nem részletezi az ügyet, a testület csupán annyit ír, hogy a feljelentésből nem tudták egyértelműen megállapítani az eset tényállását, illetve a feljelentett érintettségét sem. Tájékoztatásuk szerint a bizottsági tagok "értetlenségüknek adtak hangot", miként kerülhetett mentelmi ügyként tárgyalásra egy "lényegileg értelmezhetetlen feljelentés".

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!