Magyarország

2013.02.17. 16:57

Fidesz: a kormány teljesítette a Magosztól kapott megbízást

Budapest, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - A Fidesz-kormány teljesítette azt a megbízást, amelyet a Magosztól kapott, vagyis, hogy a magyar gazdák támogatása szinten maradjon, sőt, lehetőség szerint növekedjen - olvasható a Fidesz-frakció közleményében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez, reagálva a parlament mezőgazdasági bizottsága szocialista alelnökének sajtótájékoztatójára.

Budapest, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - A Fidesz-kormány teljesítette azt a megbízást, amelyet a Magosztól kapott, vagyis, hogy a magyar gazdák támogatása szinten maradjon, sőt, lehetőség szerint növekedjen - olvasható a Fidesz-frakció közleményében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez, reagálva a parlament mezőgazdasági bizottsága szocialista alelnökének sajtótájékoztatójára."A sikeres tárgyalások eredményeképpen a következő uniós költségvetési ciklusban 500 milliárd forinttal több közvetlen támogatásra számíthatnak a magyar gazdák, mint a most záruló hétéves időszakban" - írta a Fidesz-frakció.

Gőgös Zoltán MSZP-s politikus sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a következő uniós támogatási ciklusban - a kormányfő nyilatkozatával ellentétben - a magyar gazdák nemhogy több, hanem kevesebb támogatást fognak kapni, de ezzel majd csak az adott években fognak szembesülni.

A Fidesz-frakció szerint felháborító, hogy éppen azok a szocialisták támadják most a kormány agrárpolitikáját, akik az elmúlt két ciklus alatt tönkretették a magyar mezőgazdaságot. "Képmutató dolog, hogy miközben a magyar gazdák védelméről beszélnek, sunyi módon kiírnák az alaptörvényből a nemzeti vagyon fogalmát és a magyar föld védelmét" - írták.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!