Magyarország

2013.02.12. 15:43

Együttműködést kötöttek a földtudományok területén

Debrecen - A világ összes magyar származású, elméleti és gyakorlati szakemberét érinti.

Debrecen - A világ összes magyar származású, elméleti és gyakorlati szakemberét érinti.Az egyetem és a civil szféra kapcsolatának elmélyítésén, a közös rendezvények megszervezésén túl korszerű tananyagaink összeállításában is együtt dolgozunk a Magyarhoni Földtani Társulattal - mondta dr. Gaál István rektorhelyettes mai sajtótájékoztatójukon. A DE Tudományegyetemi Karok elnöke hozzátette, a megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy szakembereik együtt végezzék a jövőben az egyetem védett ásvány- és kőzettani gyűjteményének fejlesztését. A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézete és a Magyarhoni Földtani Társulat közös munkájának elősegítésére kötöttek megállapodást kedden az egyetem és a civil szervezet vezetői.

Konferencia közösen

A világ összes magyar származású, földtudományban dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberét érinti a Debreceni Egyetem és a Magyarhoni Földtani Társulat (MFT) együttműködése, melynek eredményeképpen jövőre közösen Debrecenben rendezik meg a HUNGEO 2014 nemzetközi konferenciát.

Az ezeregyszáz tagot számláló, 165 éves civil szervezet elnöke, dr. Baksa Csaba arról beszélt, elsőrendű feladatának érzi, hogy elősegítse a testvér- és rokon szakmák, valamint azok szervezetei közötti hatékony és kollegiális együttműködést. Egyesületük a földtudományi intézetnek speciális témákban előadókat is tud biztosítani – mondta.

HBN-SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!