Magyarország

2013.01.08. 09:44

Zalai Hírlap - Kövér: a választási regisztrációról politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság

Zalaegerszeg, 2013. január 8., kedd (MTI) - Az Országgyűlés elnöke szerint vállaltan politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztráció lehetőségének kiiktatásával. A Kövér Lászlóval készült interjút keddi számában közölte a Zalai Hírlap.

Zalaegerszeg, 2013. január 8., kedd (MTI) - Az Országgyűlés elnöke szerint vállaltan politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab) a választási regisztráció lehetőségének kiiktatásával. A Kövér Lászlóval készült interjút keddi számában közölte a Zalai Hírlap.A kormánypárti politikus megítélése szerint az Ab tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett. A testület döntését tudomásul veszik, de Kövér László szerint megteremthető lenne a választási regisztráció alkotmányos alapja, és szükség is lenne a bevezetésére, a hátralévő másfél év azonban kevés arra, hogy ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon meg tudják tenni.

A házelnök az elmúlt egy év törvényalkotási folyamatát értékelve azt mondta, nagyjából végeztek az ország átalakításának, megújításának munkájával, és még van idejük, hogy ahol szükséges, korrigálják az újonnan mozgásba hozott rendszereket.

Kövér László ebben a ciklusban nem látja a realitását a háromheti ülésezési rend újbóli bevezetésének. A parlamenti elnök közlése szerint szeretnének olyan reformot véghezvinni, ami magát a törvényhozást, a szavazásokat, a módosító indítványokról szóló vitát és döntést hatékonyabbá, gyorsabbá tenné, s nagyobb lehetőséget adna a politikai vitákra. Ha az erről szóló új házszabály ez év tavaszán elkészül, akkor csupán döntés kérdése, hogy érdemes-e mondjuk szeptembertől ezt a házszabályt próba jelleggel bevezetni, hogy 2014-re, az új parlament felállására annak hibáit kijavítsák - közölte.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!