Magyarország

2013.01.30. 11:41

A HAT szakmai vizsgálatot kér a kormánytól az iskolák átvételéről

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - A Hálózat a Tanszabadságért (HAT) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen szakmai vizsgálatot egyes oktatási intézmények állami átvételével kapcsolatban, és függessze fel az "előkészítetlen államosítást".

Budapest, 2013. január 30., szerda (MTI) - A Hálózat a Tanszabadságért (HAT) arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen szakmai vizsgálatot egyes oktatási intézmények állami átvételével kapcsolatban, és függessze fel az "előkészítetlen államosítást".A szervezet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 2011-ben a köznevelési törvény elfogadásával rögzült oktatáspolitika hibás és káros, a törvény, a hozzá kapcsolódó jogszabályok felülvizsgálandók, az oktatáspolitikának gyökeresen át kell alakulnia. Szorgalmaznak egy szakmai vizsgálatot, amely megmutatja, mit idézett elő az "előkészítetlen államosítás".

Közleményükben kitértek a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium nevelőtestülete által január 9-én közzétett petícióra is, amelyben - a HAT közlése szerint - az év elején bekövetkezett működési problémákra hívták fel a figyelmet. A szervezet jelezte: támogatja a nevelőtestület petícióját, mivel az tükrözi az állami átvétel körüli problémákat.

A HAT a szavukat felemelő pedagógusokkal együtt követeli, hogy sürgősen történjenek lépések a helyzet rendezésére - írták, hozzátéve: kérik, hogy a kormány végezzen elemzést a szakmai és civil szervezetekkel közösen a folyamatokról, és vonja le a következtetéseket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!