Magyarország

2012.12.04. 08:36

Segítő vásár nyílik szombaton a Millenárison

Budapest, 2012. december 4., kedd (MTI) - Segítő kiállítás és vásár nyílik szombaton a Millenárison; a kétnapos ingyenes rendezvényen - ahogy a korábbi években is - a fogyatékos emberek alkotásaiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek.

Budapest, 2012. december 4., kedd (MTI) - Segítő kiállítás és vásár nyílik szombaton a Millenárison; a kétnapos ingyenes rendezvényen - ahogy a korábbi években is - a fogyatékos emberek alkotásaiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek.Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szervezésében idén is megrendezendő, mindenki előtt nyitott program fő célja az, hogy bemutassa és megismertesse a közönséggel azokat a kézzel készített, kiváló minőségű magyar termékeket, melyeket megváltozott munkaképességű dolgozók gyártanak.

A www.segitovasarlas.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a kiállítás és vásár segíthet abban is, hogy a fogyatékos emberek által készített áruk "piacra jussanak", valamint, hogy az érintettek megmutathassák, mire képesek, ha ehhez segítséget kapnak.

Az ingyenes rendezvényen kiállítók megmutatják munkájuk fortélyait; így aki akar, az alkotók segítségével például megpróbálhatnak focilabdát, bőrtáskát vagy hátizsákot készíteni.

A múlt évi vásáron Tapolczai Gergely (Fidesz) siket országgyűlési képviselő (jelnyelven, illetve jeltolmácson keresztül) azt emelte ki, hogy az Európai Unióban átlagosan jóval nagyobb arányú a fogyatékos emberek foglalkoztatási aránya, mint Magyarországon, ahol ez mindössze 10-12 százalék. Közölte, az Európai Unió stratégiájában azt tűzték ki célul, hogy 2020-ra a fogyatékkal élők foglalkoztatási arányát 75 százalékra emelik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!