Magyarország

2012.12.12. 18:54

Felsőoktatási keretszámok - Vona Gábor: Orbán Viktor ugyanúgy hazudott az embereknek, mint Gyurcsány Ferenc

Budapest, 2012. december 12., szerda (MTI) - A Jobbik elnöke szerint a tandíj bevezetésével Orbán Viktor ugyanolyan hazugságot követett el az egész országgal szemben, mint tette azt korábban Gyurcsány Ferenc.

Budapest, 2012. december 12., szerda (MTI) - A Jobbik elnöke szerint a tandíj bevezetésével Orbán Viktor ugyanolyan hazugságot követett el az egész országgal szemben, mint tette azt korábban Gyurcsány Ferenc.

Vona Gábor szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Fidesz ellenzékben még népszavazást szervezett a tandíj bevezetése ellen, ehhez képest kormányra kerülve, két hónappal a felvételi jelentkezések előtt drasztikusan csökkentették az államilag finanszírozott felsőoktatási keretszámokat és lényegében bevezették a tandíjat.

A politikus hangsúlyozta: a Jobbik maximálisan szolidaritást vállal a hallgatókkal és támogatja őket a törekvéseikben, mert "ez egy becsületbeli ügy". Szerinte ez a lépés a "kormányzati arrogancia" újabb megnyilvánulása, amely az egész országnak rossz, nemcsak a felsőoktatásban résztvevők számára.

Vona Gábor úgy véli, hogy a Fidesz ezzel a lépésével már nemcsak tétlenül nézi, ahogy a fiatalok elmennek az országból, hanem aktívan ösztönzi is őket erre.

Az ellenzéki pártelnök hiteltelennek nevezte az MSZP megnyilvánulásait is az ügyben, mert szerinte "az MSZP-nek a tandíj olyan, mint szúnyognak a vér: a lételeme".

Vona Gábor felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy mutassa meg a Fidesz 2010-es választási programjában, hogy pontosan hol szerepelnek ezek a felsőoktatási intézkedések.

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárról szólva a Jobbik elnöke kifejtette: az államtitkár nem jó gazdája a területnek, hanem "egy terminátor" és a Jobbik szerint nincs más lehetősége, minthogy lemondjon a posztjáról.

Hozzátette: semmilyen érdemi, vitaképes érve nincs a kormánynak arra, hogy amit most művel, az miért jó az országnak, a társadalomnak, vagy a felsőoktatásnak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!