Magyarország

2012.09.23. 21:32

Homokpadról mentettek ki egy vitorlást a Velencei-tónál

Székesfehérvár, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) - A vízirendőrök mentették ki egy vitorlás négy utasát a Velencei-tóból vasárnap, mert a hajó az alacsony vízállás miatt felszínre került homokpadon elakadt; a balesetben senki nem sérült meg - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Székesfehérvár, 2012. szeptember 23., vasárnap (MTI) - A vízirendőrök mentették ki egy vitorlás négy utasát a Velencei-tóból vasárnap, mert a hajó az alacsony vízállás miatt felszínre került homokpadon elakadt; a balesetben senki nem sérült meg - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a vitorlás tőkesúlya is megsérült. Utasai - miután maguk hiába próbálkoztak a mentéssel - a vízirendőröktől kértek segítséget. A megfeneklett hajót több mint kétórás küzdelemmel tudták leemelni a zátonyról, és a velencei vízügyi kikötőbe vontatni. 

A Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízi körzeti megbízottak az idén csaknem száz esetben mentettek ki embereket, bajba került, illetve a nádfalakon fennakadt vitorlásokat, horgászcsónakokat a tóból. A Velencei-tavi vízi rendőröket a nyári idény elmúltával is, egészen a fagyok beálltáig riaszthatják a bajba jutottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!