Magyarország

2012.08.16. 09:09

Jegyzet: Váltani kell(ene)

<em>Vannak akik mostanában amiatt aggónak, hogy a Föld mágneses pólusai helyet cserélnek – ez egyébként az egyik vezető ismeretterjesztő portálon megjelentek szerint az elmúlt néhány milliárd évben többször is megtörtént, de koránt sem egyik napról a másikra. Én inkább attól tartok, hogy egy felettébb szükséges váltás nem történik meg idejében. Ez azonban korántsem kapcsolódik a pólusokhoz, de még a kormányokhoz se, sokkal inkább az emberek szemléletmódjához</em>. <strong>Fabók Ágnes jegyzete</strong>.

Vannak akik mostanában amiatt aggónak, hogy a Föld mágneses pólusai helyet cserélnek – ez egyébként az egyik vezető ismeretterjesztő portálon megjelentek szerint az elmúlt néhány milliárd évben többször is megtörtént, de koránt sem egyik napról a másikra. Én inkább attól tartok, hogy egy felettébb szükséges váltás nem történik meg idejében. Ez azonban korántsem kapcsolódik a pólusokhoz, de még a kormányokhoz se, sokkal inkább az emberek szemléletmódjához. Fabók Ágnes jegyzete.

Ön például elképzelte már milyen lehet egy kiszáradt sivatagban a hajnali harmatot várni, hogy egy fóliadarabon felgyűlt korty víz enyhítse szűnni nem akaró szomját? Akkor kérem, képzelje el. S utána gondoljon egy ilyen helyzetben lévő ember fejével arra a pazarlásra, amit mi, például Magyarországon is művelünk. Hogy mást ne mondjak, ivóvízzel öblítjük a vécét is. Fel sem mérjük, hogy egy fogmosás alatt nyitva hagyott csapból mennyi éltető víz megy pocsékba.

Pedig jobb lenne, ha ma eszünkbe jutna, amikor még „csak” Toszkánában büntetnek a pazarlásáért a nyári vízhiány miatt. S nem akkor fognánk a fejünket, amikor majd a lajtoskocsiból naponta kiporciózott fejadagért állunk sorba, amiből fürdésre és öntözésre már nem biztos nem fog telni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!