Magyarország

2012.06.06. 16:21

Kilencmillió forintért fotózzák Orbánt

Budapest, 2012. június 6., szerda (MTI) - A Miniszterelnökség szerint feleannyiért fényképezik Orbánt, mint amennyit Gyurcsány alatt fizettek a kormányfői fotósoknak.

Budapest, 2012. június 6., szerda (MTI) - A Miniszterelnökség szerint feleannyiért fényképezik Orbánt, mint amennyit Gyurcsány alatt fizettek a kormányfői fotósoknak.

 

Burger Barna feleannyi pénzért dolgozik, mint amennyit "a Gyurcsány-korszakban" fizettek ki a kormányfői fotósoknak - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI-vel a szocialista Török Zsolt közleményére reagálva. Hangsúlyozta, hogy az Orbán Viktorról készült képeket díjmentesen adják át a sajtónak.

 

A kormányzati honlapon szerdán tették közzé azt a szerződést, amely alapján újabb egyéves szerződést kötött a Miniszterelnökség a Fókusz-Pókusz Kft.-vel a kormányfő részvételével zajló események fotózására, a fényképek archiválására. A díjazás egy évre kilencmillió forint plusz áfa. A megállapodás szerint a feladatokat elsősorban Burger Barna látja el, de ha szükséges, gondoskodnia kell megfelelő helyettesítésről.

A hírre reagálva Török Zsolt MSZP-szóvivő közleményében képtelenségnek nevezte, hogy a kormány kilencmillió forint közpénzt ad Orbán Viktor fotósának, "miközben kormánya gazdaságpolitikája miatt az ország polgárai egyre nehezebben élik meg a mindennapokat, s a fideszesek azt üzenik a magyaroknak, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból".

A miniszterelnök sajtófőnöke válaszul azt közölte az MTI-vel, hogy Burger Barna képeit "a teljes magyar sajtó folyamatosan használja", a fotókat díjmentesen, esetenként a hírportálok, újságok egyedi igényeit is kielégítve juttatják el a szerkesztőségeknek.

"Minőségi kifogás soha egyetlen orgánumtól sem érkezett" - rögzítette Havasi Bertalan.

Burger Barna saját felszereléssel dolgozik, a szükséges eszközöket ő szerzi be, a közölt díjazáson kívül - amelynek fele munkadíj, fele a képek jogdíja - semmilyen juttatásban nem részesül - ismertette a sajtófőnök, megjegyezve, hogy a fényképész "összességében feleannyi pénzért dolgozik a kormány és a sajtó fotóigényeinek kielégítésén, mint amennyit a Gyurcsány-korszakban fizettek ki a kormányfői fotósoknak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!