Magyarország

2012.06.19. 09:43

A Nemzeti alaptanterv nem nyilas, hanem mérleg

  Többek között erre is fény derült a parlament nyári rendkívüli ülésszakának első napján. A napirend előtti felszólalásokat Tóbiás József indította, aki a költségvetést bírálata mellett a kormány egészségügy-politikáját is kritizálta, mert szerinte kormány „fejen dobta az egészségügyi dolgozókat a mentőövvel”. 

 

Többek között erre is fény derült a parlament nyári rendkívüli ülésszakának első napján. A napirend előtti felszólalásokat Tóbiás József indította, aki a költségvetést bírálata mellett a kormány egészségügy-politikáját is kritizálta, mert szerinte kormány „fejen dobta az egészségügyi dolgozókat a mentőövvel”.  Szócska Miklós államtitkár megpróbált keményen visszavágni: az MSZP-nek még egy értékelhető egészségpolitikusa sem volt. „Matolcsy tündérmeséjéből egy megrázó thriller lett” – kezdte az LMP-s Vágó Gábor, utalva a kormány – szerinte - túlbonyolított adórendszerére. Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint azonban az egykulcsos adórendszer éppen a gyors növekedés alapja. Vona Gábor az EU gyarmatosító politikáját okolta a folyamatos megszorítások miatt, Jobbikos párttársa, Apáti István pedig a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazta. Az ülés legforróbb pillanata viszont a normál interpellációs menetrend után jött el. A házszabály rendelkezései szerint havonta egyszer a gyurcsányista függetlenek is interpellálhatnak, így Molnár Csaba gyorsan megragadta az alkalmat. hogy kirobbantsa a nyilasvitát, melyben partnere Vadai Ágnes ellenfele pedig Halász János volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!