Magyarország

2012.03.24. 19:41

A Nemzet Színészeinek óriásportréi a Rákóczi híd támfalán

Budapest, 2012. március 24., szombat (MTI) - Átadják vasárnap a nemzet színészeit ábrázoló faldekorációt a Nemzeti Színház megnyitásának 10. évfordulója alkalmából a Rákóczi híd pesti hídfőjénél.

Budapest, 2012. március 24., szombat (MTI) - Átadják vasárnap a nemzet színészeit ábrázoló faldekorációt a Nemzeti Színház megnyitásának 10. évfordulója alkalmából a Rákóczi híd pesti hídfőjénél. 

A Suppré-Neopaint faldekorációs csoport kevesebb mint tíz nap alatt festette meg a Nemzet Színészei cím néhai birtokosainak portréit a Rákóczi híd - volt Lágymányosi híd - pesti oldalának szürke támfalára - olvasható a Suppré-Neopaint csoport MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

A portrékkal a Suppré-Neopaint és a Nemzeti Színház Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Garas Dezső, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért színművészek előtt fejezi ki tiszteletét.

A falfestés koncepciója és kivitelezése a Suppré-Neopaint nevéhez köthető. A kreatív csoport a projekt megvalósításához szakmai partnerként a Nemzeti Színházat kérte fel. A színház az elhunyt színészek portréinak megfestéséhez a hozzátartozók beleegyezését kérte. A festményről Darvas Iván arcképe azért hiányzik, mert a portréfestéshez özvegye nem járult hozzá - áll a Suppré-Neopaint közleményében.

A festmény már készítése közben is nagy érdeklődést váltott ki, a Rákóczi híd felé járók az ötletet és a kivitelezést is örömmel fogadták, az alkotók bíznak abban, hogy a mű végleges formája is mindenki tetszését elnyeri - áll a közleményben.

Az alkotók hivatalos pénzügyi támogatás nélkül valósították meg a projektet. A festéssel a csoport fel akarja hívni az önkormányzatok figyelmét arra, hogy milyen rendhagyó módon és gyorsan válhat szebbé egy kopott, szürke falfelület.

A Suppré-Neopaint ezt az akcióját a tavaly útjára indított TűzfalRehab elnevezésű programja keretében valósította meg. A kezdeményezés keretében nagyméretű falfelületek, tűzfalak újulnak meg: 2011-ben három budapesti falfelületet díszítettek festményekkel, amelyek osztatlan sikert arattak.

A sorozat áprilisban folytatódik: a Gombold újra! divattervezői pályázat győztes művét festik meg egy belvárosi tűzfalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!