Magyarország

2011.12.08. 17:08

OS - Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki

Budapest, 2011. december 8., csütörtök (OS) - "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna." Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük (http://www.youtube.com/watch?v=NDlXbfZ63ks) kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá.

Budapest, 2011. december 8., csütörtök (OS) - "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna." Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük () kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá.

 

A film ugyanis épp azt támasztja alá, hogy semmit nem tett a kormány az ifjúság érdekében az elmúlt másfél évben, csak a kommunikációra összpontosítottak. Arról nem is beszélve, hogy az erre a kampányra feleslegesen elköltött pénzt is inkább a fiatalokra kellett volna költeni, és például ebből is itthon lehetett volna tartani néhány rezidenst. A júniusban bemutatott Új Nemzedék Jövőjéért vitairatról Mihalovics Péter miniszteri biztos augusztus 11-én ezt nyilatkozta: "Lezárult az (…) Új Nemzedék Jövőjéért Program társadalmi vitája, ennek alapján októberre elkészül a konkrét javaslatokat tartalmazó csomag". Október régen eltelt, program vagy bármiféle előrelépés nem történt, azt viszont láthatjuk, hogy a jövő évi költségvetés szerint a fiatalokat leginkább érintő ifjúságpolitika, oktatás és sport területére ismét komoly elvonások várnak. De a mellőzést jól jellemzi az is, hogy a 2009-ben – a Fidesz által is – elfogadott Nemzeti Ifjúsági Stratégiából következő, jövő évre vonatkozó cselekvési programot sem dolgozta ki az Orbán-kormány, így e téren is visszalépés várható jövőre. Ez a hanyagság és mellőzés párosul a felsőoktatási törvény elhibázott irányvonalával, ami meggátolja a szegényebb fiatalokat a diplomaszerzésben. A kormány pedig – érzékelve a politikája nyomán erősödő külföldre vándorlást – az érdemi lépések helyett inkább a hallgatói szerződésekkel kívánja itthon tartani a fiatalokat. A Jobbik ezután is kiáll a fiatalok mellett, tudván azt, hogy az ő itthon tartásukhoz szükséges minőségi képzés és megfelelő életkörülmények megteremtése nélkül hazánk jövője kerül veszélybe. Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúságpolitikai kabinetjének vezetője

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!