Magyarország

2011.11.09. 07:39

Szálló por - Javul a levegő Budapesten

Budapest, 2011. november 9., szerda (MTI) - Nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására Budapesten - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

Budapest, 2011. november 9., szerda (MTI) - Nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására Budapesten - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára vonatkozó tájékoztatása szerint a szálló por napi átlaga a tájékoztatási szint körül valószínű, ugyanakkor pénteken és szombaton átmenetileg javul a levegőminőség - derül ki a közleményből.

A légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek ellenőrzött keddi adatai alapján - a hétfői helyzethez hasonlóan, további kismértékű javulás mellett - a kisméretű szállópor (PM10) szintje hét mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték, a köbméterenkénti 75 mikrogramm és az egészségügyi határérték, a köbméterenkénti 50 mikrogramm közötti légszennyezettség alakult ki - olvasható a közleményben.

A közlemény szerint Tarlós István főpolgármester ismét köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, s autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen - áll a közleményben.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!